PARTIZAN U PAKLU ARENE SRUŠIO TRINKIJERIJA: Crno-beli SLOMILI Bajern i nastavili pobednički niz u Evroligi!
Foto: Starsport

evroliga

PARTIZAN U PAKLU ARENE SRUŠIO TRINKIJERIJA: Crno-beli SLOMILI Bajern i nastavili pobednički niz u Evroligi!

Košarka -

Košarkaši Partizanu u 16. kolu Evrolige savladali su u Beogradskoj areni nemački Bajern - 83:77.

Partizan je bio dosta bolji u svojoj Areni, praktično su od prvog poseda zauzeli prednost i nisu je ispustili do samog kraja, iako su pri završetku meča dopustili Bajernu da im priđe na samo tri poena zaostatka, međutim, tu je na scenu stupio Dante Egzum.

Egzum je praktično bio heroj crno-belih na ovoj utakmici, pošto kada god bi Bajern zapretio, on bi u narednim napadima uzvratio i rutinski poentirao pored odbrane Bajerna. Izuzev njega, koji je postigao 19 poena, odličan je bio i Matijas Lesor sa 16 poena i čak 11 skokova.

Bajern praktično nije ni imao s kim da odgovori na sve napade Partizana, očekivali su Bavarci mnogo od Kasijusa Vinstona i Korija Voldena, ali ovaj dvojac nije uspeo mnogo, dok je odličnu partiju pružio i Ognjen Jaramaz sa 11 poena u dresu bavarskog tima.

Partizan je uspeo da savlada nemačku ekipu i time dođe do svoje treće uzastopne pobede, ali i sedme u čitavom takmičenju, kojom su opet došli u "flert" sa pozicijom koja vodi u TOP 8 fazu. S druge strane, Bajernu je ovo 11. poraz.

Četvrta četvrtina:

37. minut - Nakon nove greške i pucanja odbrane ostaje Otelo sam u reketu i zakucava, 73:67

33. minut - Zakucavanje Ledeja, posle kontranapada, za novu dvocifrenu prednost crno-belih - 66:56

31. minut - Počela je poslednja deonica meča u Beogradskoj areni.

Treća četvrtina:

Završena je treća četvrtina, Partizan vodi 59:49

27. minut - Bilo je mnogo promašaja na obe strane, a onda Partizan prima naivne poene u reketu da bi Kevin Panter sa polu distance bio precizan - 49:37

24. minut - Opet pikenrol i opet zakucavanje koje je sada Lesor znao lepo da proslavi - 47:34

22. minut - Desni prodor i nekako ispod ruke baca ovo polaganje Volden pa su to prvi poeni u drugom polvuremenu - 41:31

Druga četvrtina:

Završeno je prvo poluvreme, Partizan vodi sa 41:29

17. minut - Poeni Matijasa Lesora i dodatno slobodno bacanje za vođstvo Partizana - 34:27

13. minut - Akcija Partizana nije prošla zbog nesporazuma na parketu, ali je improvizacija Avramovića bila genijalna i nakon protrčavanja Nanelija po dijagonali presekao njegovu putanju i po centrali napao obruč pa pogodio uz faul - 23:18

11. minut - Počela je druga četvrtina u Beogradskoj areni. Bajern poentira sa linije za slobodna bacanja, da bi potom Egzum promašio trojku, a onda Džejms Naneli od tablu pogađa za - 21:16

Prva četvrtina:

Završena je prva četvrtina, Partizan vodi 19:14

6. minut - Pukla je odbrana Partizana nakon ofanzivnog skoka i usledila je trojka Kasijusa Vinstona - 11:6

3. minut - Odlična odbrana Trifunovića koji krade loptu iz čega dolazi Partizan do novog koša jer je Ledej na prodoru pogodio pod faulom, a i dodatno bacanje je uspešno pogođeno - 7:0

1. minut - Počela je utakmica u Beogradskoj areni

Sudije: Olegs Latiševs, Karlos Kortez, Amit Balak

Andrea Trinkijeri je pre meča u Beogradskoj areni pozdravljen ovacijama od navijača Partizana.

Partizan završava 2022. godinu evroligaškim duelom. U poslednjem meču u godini na izmaku dočekuju minhenski Bajern u Beogradskoj areni (20.30), tim koji sa klupe predvodi nekadašnji trener crno-belih Andrea Trinkijeri.

KK Partizan
foto: Starsport

Srpski tim je podigao formu u poslednje vreme, dok se Bavarci muče i u padu su. Uprkos svemu tome, Željko Obradović je oprezan.

Tu je i Bastijan Švajnštajger

00:13

Bastijan Švajnštajger u Areni

Šef struke tima iz Humske je sa svojim stručnim štabom analizirao igru protivnika i zna odakle preti najveća opasnost.

"Kada smo počeli da pripremamo utakmicu sa Bajernom, obratili smo pažnju na neke podatke i statistiku. Gledajući sve, upečatljivo je to da su oni drugi najbolji ofanzivni tim što se tiče skoka u napadu, a da posle Baskonije šutiraju najviše za tri poena, što je negde oko 29 ispaljenih lopti. Takođe su tim koji mnogo polaže na igru u tranziciji. Kada nemaju igru u tranziciji, onda tačno znaju kada, zašto i gde treba da napadnu protivnika. Igramo protiv veoma ozbiljnog tima, čija je struktura jaka. Oni pokušavaju da menjaju odbranu, da igraju agresivno, ali sa izmenama. Najbitnije je da sprečimo njihove kontre, šut za tri poena i da probamo da svedemo skok u napadu na minimum", istakao je Obradović.

Utakmicu sa lepšom polovinom posmatra i bivši fudbaler Partizana Stevan Jovetić.

KK Partizan
foto: Starsport

Gosti će igrati bez Vladimira Lučića koji je povređen, a Danilo Anđušić se nada da će pobedom završiti godinu.

"Bajern je jako neugodna ekipa, iako sa dosta problema u poslednje vreme. Povređen im je najbolji igrač, Lučić koji im sigurno fali u rotaciji. Nisu startovali najbolje ove godine ali uvek su neugodni, sa dobrim trenerom, dobro vođeni i sigurno neće biti lako. Imaće motiva da dođu i ostvare pobedu u Beogradu, pogotovu što očekujemo verovatno punu dvoranu. Nadam se da ćemo mi nastaviti sa dobrim igrama koje pružamo u poslednje vreme i da ćemo nastaviti pobednički niz", zaključio je Anđušić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track