OVO JE BEOGRAD, OVDE JE KAO U KOTLU: Španski komentator zadivljen atmosferom na meču Zvezda - Barsa i navijanjem Delija
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

za pamćenje

OVO JE BEOGRAD, OVDE JE KAO U KOTLU: Španski komentator zadivljen atmosferom na meču Zvezda - Barsa i navijanjem Delija

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde u dramatičnoj utakmici 16. kola Evrolige, posle produžetaka nisu uspeli da savladaju favorizovanu Barselonu. Bilo je 99:94 za Katalonce.

Delije
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Ne treba zaboraviti da je Barselona do produžetaka došla posle grube greške sudija, pri rezultatu 84:81, kada nisu videli gaženje aut linije od strane Nikole Mirotića, posle čega je dao odlučujuću trojku. Crvena zvezda u produžetku bez povređenog Luke Vildoze, neregistrovanog Fakunda Kampaca i od ranije povređenih Hasana Martina i Nikole Ivanovića jednostavno nije imala snage da dokrajči renomiranog protivnika.

Ipak, atmosfera koju su napravile Delije u hali "Aleksandar Nikolić" bila je neverovatna. Toliko jedinstvena i paklena da se o njoj priča i dan posle utakmice. Koreografija, navijanje i pesme ostavile su utisak na španskog komentatora utakmice.

Nikola Mirotić, Nemanja Nedović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Unikatan performans koji Delije izvode već godinama, kada se intonira himna Evrolige čini da se ona bukvalno ne čuje. Na ovom meču protiv Barse, usledile su i konfete u crvenim i belim bojama.

- I lete konfete. Sjano. Impresivan ambijent od prvog momenta. Dame i gospodo ovo je Beograd. Ovo je Pionir. Ovo je super - počeo je španski koementator i nastavio:

- Navijači Blaugrane snimaju kako bi video podelili u svojim vatsap grupama jer je ambijent veoma vreo. Karte su rasprodate za sat ipo kada su puštene u prodaju ove nedeje. Skoro dva sata pre početka utakmice sudije su došle do zapisničkog stola i dobile zvižduke. Već tada je nekoliko sektora bilo puno. Ovde ja kao u kotlu, kao i uvek. Hala "Aleksandar Nikolić" ili hala "Pionir" je objekat koji će naredne godine napuniti 50 godina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track