SKANDAL GODINE, DECENIJE, VEKA...! Novakova DRAMA koja je potresla svet, setimo se sramnog poteza Australijskih vlasti!
Foto: EPA

skandal veka

SKANDAL GODINE, DECENIJE, VEKA...! Novakova DRAMA koja je potresla svet, setimo se sramnog poteza Australijskih vlasti!

Tenis -

Setimo se početka decembra 2019. godine, kada je u kineskom gradu Vuhan proglašena pandemija zbog korona virusa.

Mnogima tada nije bilo jasno o čemu se radi, mnogi nisu obraćali pažnju na virus koji će nekoliko meseci kasnije napraviti haos u celom svetu. Nažalost, sve grane društva propatile su zbog korona virusa, a između ostalog, i sport je mnogo izgubio.

Dosta vremena je bilo potrebno da se svet privikne na virus, naučili smo nekako da živimo sa tim kako da je to mnogo, mnogo godina pored nas, i da je to apsolutno sastavni deo naših života.

Početkom ove godine, kao grom iz vedra neba, u prvi plan je izbio naš najbolji teniser, Novak Đoković, koji je u Australiji prošao kroz pravi pakao. Sve oči su bile uprte u Novakovu borbu protiv australijskih vlasti, koju je nažalost izgubio.

Čak 10 dana je trajala drama u Melburnu, koja je na kraju završena deportacijom.

Podsetimo, devetostrukom osvajaču Australijan opena zabranjeno je da igra na prestižnom turniru jer nije vakcinisan protiv korona virusa, a 16. januara je takođe bio deportovan iz zemlje kengura.

- Pozdravljam jednoglasnu odluku Saveznog suda Australije, koji je podržavo moju odluku da iskoristim svoja ovlašćenja prema Zakonu o migracijama i ukinem vizu gospodinu Novaku Đokoviću u javnom interesu - rekao je tad australijski ministar za imigraciju Aleks Hok.

Sada, skoro godinu dana kasnije, stvari stoje potpuno drugačije. Vlast u Australiji se promenila, pa će srpskom asu predstojećeg januara u tu zemlju biti dozvoljen ulaz, i verujemo da će Nole u Melburnu uspeti da ispiše istoriju belog sporta!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track