SIN PEĐE STOJAKOVIĆA NE ŽELI DA IGRA ZA SRBIJU?! Supertalentovani košarkaš se izjasnio, vesti nisu dobre!
Foto: Profimedia

LOŠA VEST

SIN PEĐE STOJAKOVIĆA NE ŽELI DA IGRA ZA SRBIJU?! Supertalentovani košarkaš se izjasnio, vesti nisu dobre!

Košarka -

Andrej Stojaković (18), sin legendarnog srpskog košarkaša, Peđe Stojakovića, učestvovaće na ovogodišnjem "Ol-Amerikan" meču.

U pitanju je utakmica u kojoj igraju najbolji košarkaši koji su te godine završili srednju školu.

Andrej Stojaković je u srednjoškolskim danima pokazao ogroman talenat i beležio je oko 25 poena i devet skokova po utakmici. Postao je tek treći srednjoškolac Džesuita iz Sakramenta koji će igrati na ovoj "Ol-star" utakmici. Trenutno je rangiran kao 16. najbolji košarkaš iz klase 2023.

Košarkaški savez Srbije želi da Andrej zaigra za naš nacionalni tim, pa se ljudima u srpskoj košarci, kao ni navijačima reprezentacije Srbije, neće svideti njegova izjava pred srednjoškolski "Ol-star".

"Uzbuđen sam što ću biti tamo da predstavljam Sakramento i Grčku", rekao je mladi Stojaković, koji je tako možda i nagovestio svoju želju kada je reč o izboru nacionalnog tima.

Naravno, ovo ne znači da je bilo kakva odluka zvanično doneta, ali nikako ne zvuči dobro po Srbiju.

Andrej je rođen u Solunu, a odrastao je u Americi, visok je 201 centimetar i igra napozicijama beka i krila.

Javnost su nedavno oduševili njegovi potezi sa utakmica u srednjoj školi. Na njima se vidi da je na oca nasledio "ruku", odnosno da i te kako može da pogodi šuteve za tri poena, ali i da ima odličan osećaj za prodore, što koristi na najbolji mogući način.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track