FIBA SAHRANJUJE KOŠARKU: Vicešampion ne ide na Mundobasket, ali zato ćemo uživati u "MAGIJI" Sudana, Jordana i ostalih "VELESILA"!
Foto: VICENTE ROBLES / AFP / Profimedia

tuga

FIBA SAHRANJUJE KOŠARKU: Vicešampion ne ide na Mundobasket, ali zato ćemo uživati u "MAGIJI" Sudana, Jordana i ostalih "VELESILA"!

Košarka -

Dokle će više FIBA da se iživljava nad košarkom zarad ličnih interesa?! Kako drugačije nazvati ovakav sistem kvalifikacije nego brutalno mučenje sporta koji svi volimo.

Košarka je postala verovatno i jedini sport na svetu gde najbolje reprezentacije ne igraju na Svetskom prvenstvu! Gospoda iz FIBA su tako odlučila. Njihovi prozori ne dobacuju dalje od ličnih interesa.

Zašto to pričamo? Argentina, vicešampion sveta, neće učestvovati na Mundobasketu. Razlog je FIBA. Argentinci nisu mogli da igraju sa najboljim timom u kvalifikacijama pa su ispred njih završili timovi koji su miljama po kvalitetu iza najbolje reprezentacije Argentine. Venecuela, Dominikana, Portoriko, Meksiko...

Svi oni idu put Svetskog prvenstva, a Kampaco, Laprovitola, Dek, Vildoza i ostale košarkaške zvezde neće videti smotru najboljih selekcija.

Mnogi bi rekli: ko im je kriv imali su sve u svojim rukama protiv Dominikane? Istina, ali samo donekle. Da su imali najbolji tim u kvalifikacijama, Argentinci bi 100 odsto otišli na Mundobasket. Najbolji tim nisu imali zbog FIBA.

Zato ćemo na SP gledati magiju košarkaša Južnog Sudana, Meksika, Libana, Jordana, Zeleonortskih ostrva i drugih "velesila" koji su kroz FIBA prozore iskoristili poklon Međunarodne košarkaške federecije sa ovim jezivim i neodrživim sistemom kvalifikacija.

KO SE SVE KVALIFIKOVAO?

Afrika: Angola, Zelenortska ostrva, Egipat, Obala Slonovače, Južni Sudan

Amerika: SAD, Brazil, Kanada, Meksiko, Portoriko, Venecuela, Dominikanska republika

Azija i Okeanija: Australija, Kina, Iran, Japan, Jordan, Liban, Novi Zeland, Filipini

Evropa: Finska, Francuska, Italija, Slovenija, Španija, Crna Gora, Litvanija, Letonija, Grčka, Nemačka, Gruzija, Srbija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track