BOGATI VLASNIK PSŽ POD ISTRAGOM ZBOG SKANDALOZNIH OPTUŽBI: Kidnapovao i SUROVO MUČIO ČOVEKA koji je pretio da će da ga raskrinka?!
Foto: EPA/Ian Langsdon

JEZIVE

BOGATI VLASNIK PSŽ POD ISTRAGOM ZBOG SKANDALOZNIH OPTUŽBI: Kidnapovao i SUROVO MUČIO ČOVEKA koji je pretio da će da ga raskrinka?!

Fudbal -

Vlasnik Pari Sen Žermena, Naser Al Kelaifi optužen je za kidnapovanje i mučenje jednog francuskok državljanina.

O čitavom slučaju pišu francuski mediji i to uporedno sa još jednim skandalom u kojem se našao fudbaler PSŽ Ašraf Hakimi, koji je optužen za silovanje jedne devojke.

Mediji u Francuskoj, među njima i ugledni "Lekip", navode da je protiv Al Kelaifija pokrenuta istraga nakon što je Taib Benabderahmane podneo tužbi i pored toga, navodno, dostavio dokaze o mučenju koje je preživeo 2020. godine u Kataru.

Kako prenose francuske novine i portali, Benabderahmane je aktivista koji je imao kompromitujuće dokumente o vlasniku pariskog kluba.

On je podneo tužbu za otmicu, pretnje i mučenje koje je Al Kelaifi naredio, one su podnere pre nekoliko meseci, a sada je istraga otvorena.

Taib se 2020. godine vratio u katar gde je započeo kampanju protiv korupcije pri dodeli organizacije Svetskog prvenstva i kršenje ljudskih prava tokom izgradnje stadiona, o čemu je svet više puta mogao da čita.

Navodno, Al Kelaifiju je zasmetalo što je Benabderahmane isticao da poseduje pomenutu dokumentaciju. Nakon toga, aktivista je uhapšen i prebačen u zatvor, a tvrdi da je tamo mučen pre nego što je najpre završio u kućnom pritvoru, a zatim u novembru 2020. godine bio deportovan iz Katara uz zabranu ulaska u tu zemlju.

Takođe, mediji u Francuskoj navode da postoje nagoveštaji da je Taib posedovao i video snimke biznismena i njegove ljubavnice, kao i audio snimak telefonskog razgovora sa Žeromom Vacvekom iz FIFA i Tamimom Bin Hamadon Al Tanijem, u vezi organizacije Mundijala i dodele televizijskih prava.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track