PARTIZAN VEĆ VEČERAS MOŽE DA ZAKORAČI U TOP 8! Crno-bele protiv LIDERA Evrolige čeka TEŽAK ZADATAK, ali ako pobede...
Foto: Starsport

VAŽNA UTAKMICA

PARTIZAN VEĆ VEČERAS MOŽE DA ZAKORAČI U TOP 8! Crno-bele protiv LIDERA Evrolige čeka TEŽAK ZADATAK, ali ako pobede...

Košarka -

Košarkaši Partizana bi pobedom protiv Olimpijakosa napravili ogromnu stvar kada je reč o trci za plasman u Top 8.

Crno-beli protiv lidera u Evroligi igraju od 20 časova u Beogradu u okviru 30. kola, a trijumf bi mogao da odvede ekipu Željka Obradovića na prilično bezbednu razliku u odnosu na konkurente za mesto u plej-ofu.

U slučaju da se poklope rezultati drugih utakmica, odnosno, ako Fenerbahče i Monako kao domaćini savladaju Žalgiris i Valensiju, uz pobedu protiv ekipe iz Pireja, Partizan bi sa učinkom od 17 trijumfa i 13 poraza bio tri pobede daleko od svojih rivala.

U pomenutom scenariju, Valensija bi ostala na 14 pobeda, koliko ima i Efes. Žalgiris bi ostao na 15 zabeleženih trijumfa, koliko ima i Baskonija, ali kako Partizan ima bolji međusobni učinak od litvanskog i španskog tima, njima je potrebno da imaju pobedu više od crno-belih kako bi se našli ispred njih na tabeli.

Do kraja ligaškog dela Evrolige nakon večerašnjih utakmica ostaće da se odigra još četiri kola, što znači da bi crno-beli bili izuzetno blizu mestu u plej-ofu, a do njega bi mogli da dođu na visokoj poziciji.

Ulaznice za "Štark Arenu" odavno su rasprodate kada je reč o utakmici protiv Olimpijakosa, ali i mečevima protiv Barselone (28. marta) i Real Madrida (31. marta).

Željko Obradović
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Trener Partizana, Željko Obradović, uputio je poruku navijačima pred meč protiv Olimpijakosa.

"Hvala vam što ste nas bodrili na ovakav način do sada. Probajte da bude najbolji u Evropi u svakom pogledu. Dosada, te posete i ta odanost, to je sigurno najbolje. Hajde da napravimo još jedan korak. Da cela Evropa priča o toj atmosferi i da cela Evropa priča kako se poštuje protivnik i svaki čovek koji uđe u dvoranu Partizana".

Nakon Olimpijakosa i pomenutih utakmica protiv Barselone i Reala, Partizan čekaju još dueli protiv Monaka u gostima i Panatinaikosa kod kuće.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track