"DA LI JE VREME DA SE IZVINIŠ ĐOKOVIĆU?!" Kontroverzni Britanac VREĐAO Novaka i ISMEVAO Dijanu, pa odjednom promenio mišljenje
Foto: AP/Jonathan Brady, EPA/Diego Fedele

PRIZNAO GREŠKU

"DA LI JE VREME DA SE IZVINIŠ ĐOKOVIĆU?!" Kontroverzni Britanac VREĐAO Novaka i ISMEVAO Dijanu, pa odjednom promenio mišljenje

Tenis -

Britanski novinar, Pirs Morgan, poznat po stavovima koji podižu puno prašine, neretko je znao da govori protiv Novaka Đokovića i njegovih odluka, međutim izgleda da je promenio mišljenje.

Morgan nije mogao da se pomiri sa činjenicom da Đoković ne želi da primi vakcinu protiv koronavirusa i da je zbog svog stava spreman da se odrekne učešća na mnogim turnirima.

"Neverovatno je da se mladi sportista u formi i na vrhuncu svoje igre, svojom voljom lišio osvajanja većeg broja turnira jer se plaši sigurnog i brzog uboda vakcine, koju je do sada primilo 4,8 milijardi ljudi", napisao je Morgan na društvenim mrežama.

Pirs Morgan
foto: EPA/Andy Rain

Novakove navijače je posebno razljutio kada je ismevao njegovu majku, Dijanu koja je tokom Đokovićeve drame u Australiji poručila da je njen sin predmet torture.

"Jadničak, to skoro da izgleda gore nego da je primio jednostavnu injekciju za dve sekunde", poručio je Britanac koji je nastavio sa sličnim komentarima.

Kada je Srbin izgubio slučaj na sudu i kada je postalo jasno da mora da napusti Australiju, Morgan je na Tviteru objavio sledeće:

"Varalica kod kovid pravila, lažljivac oko formulara za imigraciju i antivakserska ikona Novak Đoković izgubio je spor oko poslednje žalbe protiv deportacije i biće izbačen iz Australije bez prava da se takmiči na Australijan openu. Dobro je".

Morgan je sada priznao da je promenio mišljenje kada je reč o kovid pravilima.

"Promenio sam mišljenje o nekoliko stvari u vezi sa kovidom. Jer se nauka promenila. Srećan sam što mogu da priznam to i kažem. A ljudi upiru prstom i kažu 'aaaa, eto ga'. Da, jer se promenilo kad su rekli da vakcine neće širiti virus. U tom slučaju, svako ko ne primi vakcinu, predstavlja jasnu pretnju po druge ljude jer može da širi virus i ubija ljude. Onda ste sebični kreteni. Tako ću vas zvati. A ko ima vakcinu, ima više slobode, neće to širiti. To je empatično. Bazirano na potpuno pogrešnoj naučnoj proceni. Možete sad reći, pa nije trebalo to da govoriš svakako. Donekle se slažem", priznao je novinar.

To je navelo Đokovićeve navijače da od Morgana traže izvinjenje za sve što je napisao i rekao protiv srpskog tenisera:

Novak Đoković, Viktorija Azarenka, Australijan open, povreda
foto: STRINGER / AFP / Profimedia, USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

"Da li misliš da je vreme da uputiš javno izvinjenje Novaku zbog svih groznih stvari koje si rekao o njemu?".

"Sramotni Pirs Morgan je napravio preokret u vezi sa vakcinama i zatvaranjem. Nikada ne zaboravite koliko je bio grozan prema Novaku Đokoviću – koji je očigledno ranije poznavao nauku".

"Bilo bi lepo da se izviniš Novaku Đokoviću".

Samo su neki od komentara koje su upućene Morganu nakon priznanja da je pogrešio.

U međuvremenu, Đoković zbog svoje odluke nije mogao da otputuje u SAD i učestvuje na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju (i dalje u toku).

Očekuje se da zaigra na mastersu u Monte Karlu u aprilu, a kada je reč o SAD, prema tamošnjim najavama, kovid pravila bi trebalo da se znatno promene, pa bi Novaka mogli da gledamo na ovogodišnjem US Openu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track