RUSI BI HTELI DA UGOSTE SRBIJU NA LETO: Da li su na pomolu prijateljske utakmice pred Svetsko prvenstvo? Šta će reći FIBA?
Foto: Kamaryt Michal / ČTK / Profimedia

pripreme za leto

RUSI BI HTELI DA UGOSTE SRBIJU NA LETO: Da li su na pomolu prijateljske utakmice pred Svetsko prvenstvo? Šta će reći FIBA?

Košarka -

rus

Košarkaška reprezentacija Rusije isključenja je iz svih međunarodnih takmičenja posle odluke FIBA prošlog proleća.

Kari Pešić, Svetislav Pešić
foto: Starsport©

Pored toga što su sve ruske selekcije izopštene iz svetskih nadmetanja, ista sudbina zadesila je i košarkaške klubove iz te zemlje. Košarkaška A reprezentacija imala je redovna okupljanja tokom sezone, koje je vršio novi selektor Srbin Zoran Lukić.

Košarkaška reprezentacija Rusije tokom ferbuara boravila je u Srbiji, gde je igrala utakmice zatvorenog tipa sa srpskim klubovima, Megom i FMP. Svi mečevi bili su prijateljskog karaktera.

Nikita Kurbanov
foto: Printskrin

Sada bi Rusi želeli da uzvrate gostoprimstvo Srbiji, pa se nadaju da bi na leto mogli da ugoste košarkašku reprezentaciju naše zemlje koja će se pripremati za Svetsko prvenstvo koje će biti igrano od 25. avgusta do 10. septembra u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

- Uopšteno govoreći, još se ne zna šta će biti na leto. Situacija se može promeniti ili ne mora. Živimo od priprema za letnje utakmice. Prema glasinama, možda će biti utakmica protiv Srbije. Sačekaćemo leto, pa će biti jasnije - otkrio je Nikita Kurbanov za Sport-Ekspres, kapiten košarkaša Rusije.

Nikita Kurbanov
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Srbija će sasvim sigurno tražiti jake provere tokom leta zbog Svetskog prvenstva. Žreb za SP je 29. aprila u "Smart Araneta Koloseumu" u Kezon Sitiju, kada će izabranici selektora Svetislava Pešića saznati protivnike u grupi. Odluku o prijateljskim mečevima vrh KSS doneće u dogovoru sa selektorom, a svakako će razmatrati i ono što će preporučiti FIBA.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track