ZVEZDA PONOVO IDE U RUSIJU I TO NA JAK TURNIR: Zenit sprema moćno takmičenje, u goste im dolaze SRBI I TURCI
Foto: www.crvenazvezdafk.com

pred ligu šampiona

ZVEZDA PONOVO IDE U RUSIJU I TO NA JAK TURNIR: Zenit sprema moćno takmičenje, u goste im dolaze SRBI I TURCI

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde i Zenita odigrali su u poslednjoj deceniji veliki broj prijateljskih utakmica.

Zenit
foto: www.crvenazvezdafk.com

Poslednji put, dva tima odigrala su utakmicu 22. novembra u Sankt Peterburgu, kada je Zenit savladao kombinovani tim Crvene zvezde rezultatom 3:1. Pre toga, igrali su prošlog leta u Sočiju, kada su Rusi bili bolji sa 2:1.

Ovog leta Zenit, pod pokroviteljstvom kompanije Gasprom sprema veliki fudbalski turnir, krajem juna u početkom jula u Sankt Peterburgu. Svi mečevi igrani bi na stadionu "Krestovski", velelepnom i modernom zdanju koje može da primi 68.000 ljudi.

Zenit
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ruski portal "Sport-ekspres" objavio se kao učesnici navode Zenit, Crvena zvezda i Fenerbahče, dok će četvrti klub biti jedan od osam najbolje plasiranih klubova u šampionatu Rusije. Razmišlja se i o još jednom turskom klubu Bešiktašu, pošto će kompanija "Gasprom" uskoro postati sponzor tog kluba iz Istanbula. Za tri godine Bešiktaš će dobiti 60 miliona evra, a stadion će nositi ime "Gasprom", umesto dosadašnjeg "Vodafon".

Kako navodi ruski medij, projekat je završen, sada domaćin vodi pregovore sa zainteresovanim klubovima. Navodno, turnir bi imao i bogati nagradni fond, a domaćin bi snosio sve troškove boravka klubova iz inostranstva.

Aleksandar Katai
foto: www.crvenazvezdafk.com

Sasvim je sigurno da bi Crvenoj zvezdi odgovaralo da odigra dve jake utakmice, kao odličnu proveru pred takmičenje u Ligi šampiona, gde će crveno-beli igrati u grupnoj fazi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track