PARTIZAN UZ POMOĆ NAVIJAČA PLAĆA PORESKI DUG! Crno-beli prihvatili predlog "Grobara" i pokrenuli donatorsku akciju
Foto: Nenad Kostić

PODRŠKA NAVIJAČA

PARTIZAN UZ POMOĆ NAVIJAČA PLAĆA PORESKI DUG! Crno-beli prihvatili predlog "Grobara" i pokrenuli donatorsku akciju

Košarka -

Košarkaški klub Partizan pokreće donatorsku akciju pod nazivom "Jedan Partizan imamo", kojom će omogućiti navijačima da pomognu u otplati poreskog duga.

Klub je na zvaničnom sajtu objavio vest u kojoj obaveštava pristalice na koji način mogu da pomognu. Crno-beli su istakli da je realizacija plana pokrenuta na inicijativu više od 2.000 ljudi.

"Petogodišnji reprogram koji je napravljen 2018. godine u velikom broju slučajeva, sada se završava. Kao važan faktor u procesu namirenja milionskih dugova, Klub posebno želi da istakne dobročinstva pojedinaca poput Saše Pavlovića, Predraga Drobnjaka koji su svoja potraživanja na osnovu ugovora oprostili, odnosno Nikole Pekovića koji je veliki novac najpre pozajmio, a potom ga donirao svom Partizanu. Klub ova dela ističe jer je na taj način, u najtežim trenucima pokazana velika solidarnost i razumevanje unutar crno-bele porodice

Na godišnjem nivou, Klub je tokom proteklih pet godina plaćao između 1.000.000 i 1.500.000 evra godišnje na ime reprograma dugova, uključujući i obaveze nastale tokom godina Korone.

Ono što je važno istaći jeste da se Klub u ovim teškim godinama nikada nije odricao takmičarskih ambicija dostojnih renomea Partizana. Današnjih rezultata i preduslova da se Partizan Mozzart Bet ozbiljno bori na svim forntovima za trofeje i igra važnu ulogu na najvećoj evropskoj sceni, ne bi bilo bez velikih odricanja i napornog rada u proteklih skoro šest godina", navedeno je na klupskom sajtu.

Partizan, Panatinaikos
foto: Nenad Kostić

Partizan ističe da dug za porez uz zakonskim otpisivanjem 50 odsto kamate prilikom namirenja duga, iznosi oko 6.000.000 evra.

"KK Partizan je prihvatio inicijativu preko 2.000 navijača, simpatizera i dobro siturianih prijatelja Kluba da u rešavanje ovog problema uključi sve one koji ga vole i žele mu da taj problem na najefikasniji način reši. Donacijama iz zemlje i inostranstva, navijači i prijatelji kluba mogu pomoći u rešavanju poreskog duga!", takođe stoji na sajtu srpskog predstavnika u Top 8 fazi Evrolige.

Velika akcija kreće 19. aprila i trajaće do 13. maja, a način na koji zainteresovani mogu da pomognu klubu možete pronaći na sajtu KK Partizan.

"Iako su postojale određene rezerve prema ovakvom načinu prikupljanja sredstava, odlučili smo da prihvatimo predlog naših navijača koji se iz dana u dan javljaju sa ovom idejom. Zbog toga, članovi Uprave kluba će biti među prvim donatorima i svi ćemo uplatiti određene iznose na nameske račune. Na taj način ćemo dati primer svima da verujemo u inicijativu navijača, njihovu ljubav i odanost koja nas krasi naš klub krz čitavu istoriju. Pokazali smo ove sezone da nam je mesto u društvu najboljih gde želimo da se zadržimo još mnogo godina. Ova akcija nam može pomoći da taj cilj lakše ostvarimo", poručio je predsednik Partizana, Ostoja Mijailović.

Za svakog donatora koji uplati 3.000 dinara i više, klub je u znak zahvalnosti pripremio posebne majice sa potpisima igrača i trenera Obradovića. Takođe, svaki uplatilac iznosa od 3.000 dinara i više će dobiti gratis člansku kartu KK Partizan sa svim pripadajućim benefitima za kategoriju Standard.

Na taj način, Klub će se svojim dobrotvorima odužiti na originalan način. Takođe, najveći pojedinačni donator će zaslužiti i dobiti doživotno mesto u prvom redu, na počasnim mestima do parketa na kojem domaće utakmice igra KK Partizan. Ova stolica biće posebna i nosiće broj 1.992.

Kurir psort

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track