OVO SMO VIĐALI SAMO U ARENI! Zbog "MALENIH" Kraljevo ponovo živi za košarku, a velikani padaju u paklu KUTIJE ŠIBICA!
Foto: KSS

BUĐENJE ŽENSKE KOŠARKE

OVO SMO VIĐALI SAMO U ARENI! Zbog "MALENIH" Kraljevo ponovo živi za košarku, a velikani padaju u paklu KUTIJE ŠIBICA!

Košarka -

Prizori iz Kraljeva ulivaju nadu da ženska klupska košarka u Srbiji, uprkos teškoj situaciji u kojoj nalazi proteklih godina, ipak ima budućnost.

Nažalost, veliki uspesi seniorske reprezentacije u protekloj deceniji nisu uticali na razvoj klupske košarke u našoj zemlji. Stanje je poražavajuće - liga je sve lošija i lošija, klubovi se gase, broj seniorskih reprezentativki iz domaćih ekipa sveden je na minimum, igračice rano odlaze u inostranstvo, a košarkaški entuzijasti koji vode naše klubove dovijaju se na razne načine kako bi obezbedili sredstva i ostvarili što bolje rezultate.

Ipak, kada se činilo da izlaza nema i da je kraj, u tami se pojavilo svetlo koje uliva nadu. Jedan klub iz unutrašnjosti Srbije bljesnuo je u punom sjaju - reč je o ŽKK Kraljevo.

Kraljevo - Crvena zvezda
foto: KSS

Kraljevo je oduvek bilo grad košarke, grad koji živi za "Slogu" i voli "Slogu", ali ove godine kraj Ibra najviše se prati ženska košarka. Na utakmicama popularnih "malenih" kraljevački hram košarke, čuvena "kutija šibica", dupke je puna, što je poslednjih godina bilo praktično nezamislivo. Ogromni redovi ispred dvorane, krcate tribine i vatreno navijanje, istinske ljubitelje igre pod obručima vratilo je u neka lepša vremena kada se u centrima poput Kraljeva, Čačka, Užica, Leskovca... nisu propuštali mečevi lokalnih klubova.

Zahvaljujući sjajnim rezultatima svojih košarkašica Kraljevčani su uspeli da se trgnu iz letargije u koju su zapali. Postali su šesti igrač na terenu i na krilima njihove neverovatne podrške "malene" su stigle na korak od istorijske titule šampiona Srbije.

Kraljevo - Crvena zvezda
foto: KSS

Da je najteže pobediti u paklu kraljevačke "kutije šibica" uverile su se i petostruke uzastopne šampionke Srbije, košarkašice Crvene zvezde, koje su morale da "polože oružje" u hramu košarke kraj Ibra.

00:22

Atmosfera na utakmici ZKK Kraljevo

Imala je Zvezda prednost od 2:0 u finalnoj seriji i malo ko je tada verovao da će se u velikom finalu gledati majstorica, ali "malene" nisu želele da se predaju i iznevere svoje navijače. Borile su se kao lavice, napravile brejk u Beogradu i pokvarile slavlje favorizovanom rivalu, a onda u spektakularnoj atmosferi u Kraljevu zabeležile novi trijumf i sada su na korak od cilja.

Kraljevo žarko želi titulu i nema sumnje da će u subotu u dvorani Basket Siti (18.30) za svoj najveći san boriti do poslednje kapi znoja. Ako ipak zastanu na tom poslednjem koraku, niko im neće zameriti, jer su uspele nešto što niko godinama unazad nije - izvukle su iz stanja totalne apatije žensku košarku, koja je zahvaljujući njima dobila novo ruho.

Majstorica posle 18 godina

Dugo finalna serija nije bila ovako dramatična! Prvi put posle 18 godina šampion Srbije u ženskoj košarci biće odlučen posle pete utakmice!

Poslednji put "majstorica" se igrala sada već davne 2004. godine kada je Hemofarm iz Vršca u petom meču finalne serije savladao ekipu novosadske Vojvodine.

Kraljevo - Crvena zvezda
foto: KSS

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track