LEGENDARNI KOŠARKAŠ: Obradović me izbacio sa treninga! Problem smo rešili u kafani, bio sam pijan posle pola flaše viskija
Foto: Nenad Kostić

Hit

LEGENDARNI KOŠARKAŠ: Obradović me izbacio sa treninga! Problem smo rešili u kafani, bio sam pijan posle pola flaše viskija

Košarka -

Španski mediji posvetili su veliki prostor Partizanu i treneru Želju Obradoviću uoči večerašnje prve utakmice u Madridu protiv Reala u Top 8 fazi Evrolige.

Tako je "Marka" u najavi ovog duela pozvala nekolicinu vrhunskih igrača koji su sarađivali sa Žocom, koji je rekorder Evrolige sa devet osvojenih titula.

– Toliko je detaljan da će vas posle treninga mučiti glavobolja. Ono što drugi ostavljaju slučaju za njega su fundamentalne stvari. I iznad svega, nikada ne gubi kontrolu nad situacijom. To smiruje igrače – rekao je Dejan Bodiroga, koji je bio član najuspešnije generacije atinskog Panatinaikosa.

Italijan Luiđi Datome se nadovezao:

– Željko je posebna osoba. Uvek je iskren sa igračima. Podseća me na Majkla Džordana, jer ono što od njega prihvatiš nikome drugome ne bi tolerisao.

Roberto Nunjez, koji je sa 16 godina debitovao u Realu kod Obradovića je rekao da je on najbolji kada ostavi tablu sa strane.

– Imate trenere koji imaju unapred smišljen plan i drže ga se. Željko bi sve promenio u sekundi.

Džo Arlauckas, Realova legenda, prisetio se nedelje pred fajnal for 1995. godine opisujući je kao jednu od najtežih u životu.

– Trenirali smo toliko da smo mislili da je Željko poludeo. Poslednju prvenstvenu utakmicu smo tako isprebijani izgubili. Ali Evroligu smo osvojili. Bili smo spremni, a to je njegova zasluga.

On je otkrio i zanimljivu situaciju:

– Jednog dana me je izbacio sa treninga. Nisam bio koncetrisan i poslao me je u svlačionicu. Onda je došao kod mene da rešimo problem i rešili smo ga tako što smo otišli na piće. Izašao sam polupijan nakon pola flaše Čivasa. Jednog trenutka te nervira, drugog ti je najbolji prijatelj.

Kostas Slukas, osvajač Evrolige sa Fenerbahčeom 2017. je prokomentarisao:

– Kada imaš takvog trenera, koji sa istom strašću reaguje na događaje u finalu Evrolige i na prijateljskoj utakmici, jednostavno moraš da uložiš sve od sebe. Njegov stav ti daje razlog da treniraš. Bitno je ono što ti kaže, ne tenzija sa kojom to izgovori. Moraš da znaš kako da to prmiš. U suprotnom si u problemu.

Isma Santos, član Reala i Benetona u eri Obradovića je rekao:

– Veoma je strastven. Živi sa velikim intenzitetom, posebno kada je košarka u pitanju. Ali nikada te neće ogovarati iza leđa ili pričati poluistine. Reći će ti šta misli. Vrlo je iskren i zato mu na kraju veruješ.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track