"REKAO SAM PRIJATELJIMA - BIĆE 3:0 ZA PARTIZAN" Vujošević otkrio KLJUČNU PREDNOST crno-belih, pa poslao VAŽNU PORUKU Grobarima!
Foto: Starsport, Nemanja Nikolić

PONOSAN NA CRNO-BELE

"REKAO SAM PRIJATELJIMA - BIĆE 3:0 ZA PARTIZAN" Vujošević otkrio KLJUČNU PREDNOST crno-belih, pa poslao VAŽNU PORUKU Grobarima!

Košarka -

Košarkaška groznica u Beogradu i Srbiji dosegla je vrhunac, sve ključa, a ulaznica za treći meč Partizana i Reala u utorak traži se kao da je izrađena od suvog zlata.

Sve nekako podseća na 2010. godinu, kada je Partizan predvođen trenerom Duškom Vujoševićem priredio senzaciju i domogao se fajnal-fora u Parizu. Tada je crno-belima veliko finale izmaklo u poslednjim trenucima produžetka sa Olimpijakosom, a samo neviđena sreća spasla je grčku ekipu.

KK Partizan
foto: Starsportphoto

Vremena su se mnogo promenila, Vujošević te sezone nije imao ni približno skup i iskusan tim s kakvim danas raspolaže Željko Obradović, a uspeo je da napravi čudo. Zato je možda i najpozvaniji da pred odlučujuće mečeve crno-belih i Reala proceni šanse ove generacije...

Željko Obradović, Duško Vujošević, Partizan
foto: @starsport

- Prijateljima sam ranije rekao da će Partizan eliminisati Real sa 3:0. Međutim, sada snaga Reala mnogo zavisi od toga u kakvom je stanju Tavares. Iskusniji igrači Reala su malo prezreli, a mlađi tek treba da dostignu nivo kvaliteta. Ogromna prednost Partizana u ovoj seriji je Željko Obradović, a ekipa igra s velikim kvalitetom, strašću i u transu. Navijači su prepoznali tu energiju, toliko prodatih sezonskih karata, pa su sad išli da ih čekaju u pola šest ujutru... - priča Vujošević za Kurir i onda konkretizuje:

- Siguran sam da će se plasirati na fajnal-for, a tamo je sve moguće jer vidite po dosadašnjim rezultatima da su ekipe u ovoj fazi izjednačene. Radujem se, naravno, prisustvujemo ispisivanju istorije.

Partizan, Real, Madrid, Evroliga, Vizink arena, Real - Partizan
foto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

Ipak, nedostatak Kevina Pantera i Matijasa Lesora je ogroman problem, posebno što Partizan nema tako duboku klupu kao Real. Još ako Dante Egzum ne bude mogao da igra, ostatak ekipe moraće da preuzme ogroman teret. Nema sumnje da Ljulja i drugove u utorak čeka pravi pakao, atmosfera će biti naelektrisana kao nikada dosad, a to svakako može da bude veliki vetar u leđa crno-belima.

KK Partizan
foto: Starsportphoto

Navijači, ostanite gospoda

Vujošević je apelovao na navijače da budu svesni trenutka u kojem se nalaze i da još jednom pokažu da su najbolji u Evropi: - Oni koji uđu u Arenu treba da budu svesni da je Partizan iznad svih i da ne treba da naprave nijedan potez koji bi doveo do nekog kažnjavanja i doveo u pitanje gospodstvo.

Predrag Gajić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track