PROŠLI SMO ODLIČNO, ALI OVO MOŽE DA PREDSTAVLJA PROBLEM! Pešić izneo prve utiske nakon žreba, pa odmah otkrio koji je GLAVNI CILJ!
Foto: Starsport©

izjava selektora

PROŠLI SMO ODLIČNO, ALI OVO MOŽE DA PREDSTAVLJA PROBLEM! Pešić izneo prve utiske nakon žreba, pa odmah otkrio koji je GLAVNI CILJ!

Košarka -

Nakon današnjeg žreba koji je održan u Manili, reprezentacija Srbije je dobila rivale u grupnoj fazi Mundobasketa.

“Orlovi” će se takmičiti u Grupi B, sa nacionalnim timovima Kine, Južnog Sudana i Portorika.

Nakon žreba, utiske je izneo i selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, koji kaže da su "orlovi" odlično prošli na žrebu.

- Prvi utisci su takvi da izgleda da smo imali odličan žreb. Međutim, to je samo prvi utisak pre svega za navijače, dok je za nas koji smo dublje u materiji i znamo kako se takmičenje potom odvija, žreb doneo dve stvari. Jedna stvar je veoma dobra a to je da smo u Manili i da do kraja našeg učešća na Svetskom prvenstvu nećemo morati da putujemo. Druga stvar nije baš povoljna, a to je kostur u nastavku takmičenja, pošto naše ambicije nisu da samo prođemo grupu i kvalifikujemo se u četvrtfinale, već želimo i da u tom četvrtfinalu pobedimo. Nama u tom projektovanom četvrtfinalu dolaze protivnici iz grupa C i D, a to su SAD, Grčka i Litvanija. Ipak, tako je kako je, to je volja žreba i mi na to ne možemo da utičemo. Vrlo je rano govoriti o našem učešću detaljnije, bez informacija na koje ćemo igrače moći da računamo, koliko dana ćemo imati za pripreme i tako dalje. Ali, ono što možemo u ovom trenutku da sumiramo jeste da je žreb u prvoj fazi za nas dobar, a da se potom susrećemo sa kandidatima za medalje i plasman na Olimpijske igre. Naš prvi i osnovni cilj je plasman u polufinale koji uslovno obezbeđuje odlazak na Olimpijske igre - rekao je selektor "orlova".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track