OGLASIO SE DIREKTOR ARENE PRED MEČ PARTIZAN - REAL: Ovo je vanredna situacija! Očekuje se 25.000 ljudi
Foto: KK Partizan

Grbović o utakmici visokog rizika

OGLASIO SE DIREKTOR ARENE PRED MEČ PARTIZAN - REAL: Ovo je vanredna situacija! Očekuje se 25.000 ljudi

Košarka -

Košarkaši Partizana u utorak od 20.30 u beogradskoj "Areni" dočekuju Real iz Madrida u trećoj utakmici plej-ofa Evrolige.

Crno-beli vode sa 2:0 u seriji i potrebna im je još jedna pobeda za plasman na Fajnal-for.

Ipak, to neće biti tako lako uprkos pobedama u Madridu, jer su igrači španskog kluba u drugoj utakmici izazvali sukob koji je na kraju više koštao srpskog predstavnika.

Nema dileme da bi i dve "Arene" bile pretesne da prime sve zainteresovane za ovaj duel.

Svakako, i oči cele Evrope će biti uprte u "Arenu", ne samo zbog pomenute tuče. Real je tražio dodatne mere bezbednosti, kako u hali tako i van nje, a o ovoj temi je za RTS pričao direktor Arene Goran Grbović.

Kaže da mu je ovo posle pet godina rukovođenja, organizaciono, najteža utakmica.

"Hala ima svoje tehničke mogućnosti, tu su pravila Evrolige, ali i Partizan kao domaćin ima sopstvenu konfiguraciju organizacije meča. Visok je stepen bezbednosti. Računamo da je ovo vanredna situacija. Pojačaćemo broj redara, obezbeđenja. Oko 20.000 do 25.000 ‘ušlih lica’ – to je izraz koji koriste komesari bezbednosti – tu spadaju i obezbeđenje, policija, žandarmerija i ostali ljudi koji će se baviti servisom", dodao je Grbović.

U taj broj ulaze i gledaoci. Možda će ih i biti najviše do sada ali, kako navodi direktor, ne mnogo više od tri i po gledaoca po kvadratu prostora, što je u skladu sa pravilima takmičenja.

Navijača bi bilo i za fudbalski stadion. Iako su karte planule pre vikenda, organizator prodaje na svom listingu još ima 1.600 poziva u sekundi za jednu kartu.

Kurir sport / RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track