MOŽE LI PARTIZAN DO DRUGOG MESTA Zakuvala se borba za Ligu šampiona! TSC, Čuka i Voša imaju iste snove: Evo ko s kim do kraja igra
Foto: @starsport

Raspored

MOŽE LI PARTIZAN DO DRUGOG MESTA Zakuvala se borba za Ligu šampiona! TSC, Čuka i Voša imaju iste snove: Evo ko s kim do kraja igra

Fudbal -

Posle 33. kola, odnosno trećeg kola plej-ofa, četiri ekipe imaju realne snove da se domognu drugog mesta i time obezbede kvalifikacije za Ligu šampiona.

Međutim, četiri kola pre kraja nisu sve ekipe u istoj poziciji.

TSC i Čukarički trenutno imaju po 65 bodova, a Partizan i Vojvodina po 61 bod.

Ali to je samo prividna razlika od četiri boda. U praksi to je bod više prednosti za ekipe koje dele drugo mesto jer su bile bolje plasirane u ligaškom delu i u slučaju istog broja bodova imale bi prednost. Dakle, ukoliko Partizan bude imao isto broj bodova na kraju kao TSC ili Čukarički, biće slabije plasiran. Po ovoj matrici, u najboljoj poziciji je TSC jer bi u slučaju istog broja bodova bio bolji i od Čukaričkog.

Do kraja prvenstva ostalo je još 12 bodova u opticaju.

Ko s kim igra do kraja?

Gledajući iz ove perspektive, Čukarički je taj koji ima najlakši raspored. Belo-crni neće mrdati iz Beograda do kraja prvenstva, jer će tri od četiri utakmice igrati na svom terenu, a jednu na "gostovanju" kod gradskog rivala Voždovca.

I Partizan ima tri utakmice kod kuće, ali i teško gostovanje Vojvodini u Novom Sadu.

Upravo su Novosađani u najvećem problemu, jer samo protiv Partizana igraju kao domaćini, a gostuju vodećem trojcu, i Crvenoj zvezdi i TSC-u i Čukaričkom. Zato je Vojvodina ekipa koja može mnogo toga da odluči, bilo za sebe, bilo za druge.

TSC ima po dve utakmice na strani i kod kuće, a na osnovu trenutnog stanja jedina je ekipa koja svoju sudbinu drži u svojim rukama.

TSC (65) Kod kuće: Voždovac, Vojvodina U gostima: Radnički 1923, Novi Pazar

ČUKARIČKI (65) Kod kuće: Vojvodina, Novi Pazar, Radnički 1923 U gostima: Voždovac

PARTIZAN (61) Kod kuće: Novi Pazar, Radnički 1923, Voždovac U gostima: Vojvodina

VOJVODINA (61) Kod kuće: Partizan U gostima: Čukarički, Crvena zvezda, TSC

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track