DVE ODLUKE EVROLIGE UDALJILE SU MILJAMA ZVEZDU I PARTIZANA OD FAJNAL FORA: Sve bi bilo drugačije da nije bilo Madrida i Barselone!
Foto: @starsport

REZIME

DVE ODLUKE EVROLIGE UDALJILE SU MILJAMA ZVEZDU I PARTIZANA OD FAJNAL FORA: Sve bi bilo drugačije da nije bilo Madrida i Barselone!

Košarka -

Dva momenta za "zelenim stolom" rešila su sudbinu Crvene zvezde i Partizana u ovosezonskom izdanju Evrolige. Sada, možemo samo da žalimo za tim stvarima, ali iz celokupnog razvoja situacije jasno je da je to zapečatilo sezonu srpskih klubova.

Krenimo redom. Zvezda je posle nešto slabijeg starta sezone došla u poziciju da je potpuno realno da bude među osam najboljih ekipa.

A, onda kada je na sve stigao i Kampaco - gotovo da nije bilo dileme da će srpski prvak biti u osam najbolji. Zatim je usledio šamar iz Evrolige i zabrana registovanja igrača u trajanju od tri meseca.

Košarkaš koji je bez ikakve dileme napravio ogromnu razliku u korist crveno-belih nije mogao da igra u momentima kada se "lomila" sezona. Kampaco je sigurno u top tri spoljna igrača u elitnom takmičenju i takav hendikep za klub sa Malog Kalemegdana bio je nenadoknadiv.

Maršal Glikman, Fakundo Kampaco
foto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia, EPA/Andrej Cukic

Zvezdi je za top 8 falilo jako malo. Argentinski mađioničar bi im sasvim sigurno to doneo.

Kobna je bila zabrana za registovanjem novih igrača! Taj šamar koji je stigao iz Barselone odlučio je u kom pravcu ide evroligaška sezona crveno-belih.

I u slučaju Partizana presudna je bila odluka koja je stigla van terena. Da nije bilo onakve kazne za Pantera i Lesora, crno-beli bi isprašili Real u meču broj tri. Kraljevski klub je bio u nokdaunu, a sramotna odluka Disciplinske komisije Evrolige ih je vratila u život.

Dante Eksum, Real, Partizan
foto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

Imali su crno-beli krivicu za tuču koja se desila u Madridu, ali daleko veću odgovornost imao je Real. A, kazne su bile mnogo gore po srpski, nego španski klub.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track