NIKO I NIKAD KAO ON - ČUDESNI SRBIN NE PRESTAJE DA POMERA GRANICE! Rekordi pred njim samo padaju! Jokić piše istoriju NBA lige!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

nestvarno

NIKO I NIKAD KAO ON - ČUDESNI SRBIN NE PRESTAJE DA POMERA GRANICE! Rekordi pred njim samo padaju! Jokić piše istoriju NBA lige!

Košarka -

Još jedna partija za pamćenje maestralnog Nikole Jokića

Na krilima nezaustavljivog Nikole Jokića Denver Nagetsi došli su do 2:0 u finalnoj seriji Zapada, pošto su u drugom meču posle preokreta savladali Los Anđeles Lejkerse sa 108:103.

Fenomenalni srpski košarkaš odigrao je još jedan meč za pamćenje - upisao je 23 poena, 17 skokova i 12 asistencija. Tako je postao prvi košarkaš u istoriji NBA lige koji je u utakmicama plej-ofa odigrao četiri vezana meča sa tripl-dabl učinkom, a da je u svakom ubacio barem 20 poena.

Takođe, niko pre Nikole nije uspeo da veže dve utakmice u plej-ofu sa 55+ poena, 35+ skokova i 20+ asistencija!

Nikoli je ovo bio sedmi tripl-dabl u plej-ofu ove sezone i on se tako izjednačio sa rekorderom Viltom Čemberlenom koji je u plej-ofu 1967. godine imao takođe sedam tripl-dablova. Međutim, Jokić u narednim mečevima ima priliku da postane apsolutni rekorder.

Somborac je skočio i na treće mesto po broju tripl-dablova u karijeri u plej-ofu. Nikoli je ovo bio ukupno 13. i sada ima manje samo od Medžika Džonsona koji je imao 30 i Lebrona Džejmsa koji je drugi sa 28.

Koliko je Jokić dominantan u ovom plej-ofu najbolje govori podatak da je postao najbolji ikada po broju utakmica sa učincima:

25/15/10

25/15/1

30/10/1

30/15/10

30/20/10

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track