AMERIKO, PRESTANI DA PRIČAŠ O LEJKERSIMA, JOKIĆ JE NAJBOLJI: Trener Nagetsa zagrmeo i poručio da nije fer što u fokusu nije Denver
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

pravo u metu

AMERIKO, PRESTANI DA PRIČAŠ O LEJKERSIMA, JOKIĆ JE NAJBOLJI: Trener Nagetsa zagrmeo i poručio da nije fer što u fokusu nije Denver

Košarka -

Trener košarkaša Denver Nagetsa Majkl Meloun bio je prilično ljut na konferenciji posle druge pobede svog tima nad Los Anđeles Lejkersima u finalu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Majkl Meloun
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Novinari su potencirali i u prvi plan stavljali igru Los Anđeles Lejkersa što je prilično razljutilo i razgnevilo Majkla Melouna. Nije mu bilo jasno da njegov tim, Denver Nagetsi, padaju u drugi plan posle još jedne fantastične partije i činjenice da vode 2:0 u seriji.

Plus, Denver u svojim redovima ima neverovatnog Nikolu Jokića, koji je i u drugom meču finalne serije upisao tripl-dabl pokazavši da je ubedljivo najbolji košarkaš NBA lige.

- Nacionalni narativ posle prvog meča je bio takav da su Lejkersi bili dobri. Izgubili su, imaju 0:1, ali su nešto skapirali. Niko nije pričao da je Nikola imao istorijsku partiju. Narativ nije bio o Nagetsima. Nikola sada ima 13 tripl-dablova, treći je u istoriji, a ono što radi je prosto neverovatno - grmeo je Majkl Meloun, ne zaustavljajući se:

- Narativ nije bio o Nikoli. Narativ je bio o tome kako su se Lejkersi prilagodili i pronašli put. Ono što staviš u lulu, to i popušiš i odeš na 2:0!

Nikola Jokić, Entoni Dejvis
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

U američkim medijima uopšte se ne piše i ne priča o Nikoli Jokiću. U fokusu su Lebron Džejms i Entoni Dejvis, iako su Lejkersi dva puta prosto zgaženi od strane Srbina i moćne družine iz Denvera.

- Pobeđujemo u prvoj utakmici plej-ofa, a svi pričaju samo o Lejkersima. Budimo iskreni, to je bio nacionalni narativ. Lejkersi su bili u redu. Gubili su 1:0 i nešto su smislili. Niko nije pričao o tome da je Nikola imao istorijski nastup, 13 tripl-dablova, treći svih vremena - objasnio je Majkl Meloun.

Denver Nagetsi pobedili su Los Anđeles Lejkerse rezultatom 108:103 i vode 2:0 u seriji. Naredni meč dva tima je u 02.30 sati, u noći između subote i nedelje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track