OGLASIO SE PARTIZAN PRED FINALE SA ZVEZDOM: Evo šta poručuju crno-beli!
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

SAOPŠTENJE

OGLASIO SE PARTIZAN PRED FINALE SA ZVEZDOM: Evo šta poručuju crno-beli!

Košarka -

Košarkaški klub Partizan objavio je saopštenje u kom navodi da vređanja sa tribina nisu vrednosti koje Partizan podržava.

"Veliki broj navijača nosio je crno-bele do pobeda i u "majstorici" četvrtfinala i u dve utakmice polufinala, što je dodatno pomerilo granice kada je atmosfera u pitanju i podiglo ugled čitave regionalne lige. Veliki broj dece na tribinama, dolazak porodica na utakmice je nešto čime se Partizan ponosi i nešto o čemu u superlativu govori i piše gotovo čitava košarkaška Evropa", navodi se u saopštenju.

Partizan je u polufinalu ABA lige savladao Cedevita Olimpiju sa 2:1 u pobedama, a u finalu će igrati protiv Crvene zvezde.

"Ipak, tokom poslednjih nekoliko mečeva, među deo navijača u dvorani su se vratile stare loše navike za koje Klub čvrsto veruje da im nije mesto na sportskim borilištima. Vređanje na osnovu klupske, političke, verske ili bilo koje druge pripadnosti nisu vrednosti koje Partizan Mozzart Bet podržava", dodaje se u saopštenju.

Partizan
foto: Starsport

Partizan je naveo da šeli da apeluje na navijače da se tokom finala "fokusiraju isključivo na podršku igračima Partizana i treneru Željku Obradoviću".

"Vatrena ali sportska atmosfera koja je naročito u drugom delu sezone krasila Štark arenu kada u njoj igraju crno-beli, takva treba da ostane i tokom finalne serije", saopštio je klub.

Crno-beli su naveli i da "rasipanje energije na vređanja rivala, vređanje zvaničnika rivala, vređanje članova porodice ili pak vređanje državnih zvaničnika i drugih učesnika u javnom životu, najmanje koristi onima zbog kojih se u dvorani okupljamo – igračima i trenerima".

"Zbog toga, Partizan poziva navijače da tokom predstojeće finalne serije sa tribina emituju samo ljubav za crno-belu ekipu i pruže im gromoglasnu podršku onako kako samo oni to znaju", zaključuje se u saopštenju.

Prvi meč finalne serije na programu je 12. juna, a domaćin će biti Partizan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track