NADAM SE DA ĆE PARTIZAN IMATI RAZUMEVANJA! Oglasio se direktor ABA lige, evo šta je poručio pred početak finala!
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

aba liga

NADAM SE DA ĆE PARTIZAN IMATI RAZUMEVANJA! Oglasio se direktor ABA lige, evo šta je poručio pred početak finala!

Košarka -

Ovog jutra je doneta zvanična odluka, pa je prva utakmica finalne serije ABA lige između Partizana i Crvene zvezde na programu 13. juna, saopštilo je takmičenje.

Podsetimo, juče su ABA liga i Superliga Srbije postigli dogovor, prema kom je finalna serija ABA lige trebalo da počne 13. juna, međutim KK Partizan obavestio je čelnike takmičenja da ne prihvata predložene nove termine finala regionalnog takmičenja sa Crvenom zvezdom.

Ukoliko ostanu pri ovom stavu i ne pojave se na terenu 13. i 15. juna, u skladu sa propozicijama takmičenja tutula će nakon druge utakmice biti dodeljena košarkašima Crvene zvezde.

Sada se oglasio se i direktor ABA lige Milija Vojinović, a njegovo saopštenje koje je upućeno klubovima prenosimo u celosti:

“Sve navedeno je u interesu same ABA lige, smatrajući da je publika veliki poslovni interes, a potvrda toga su rekordi po gledanosti na utakmicama.

Nadam se da će ovoga puta KK Partizan Mozzart Bet biti taj koji ima razumevanja i da će se ponašati u skladu sa zajedničkim interesima AdmiralBet ABA lige, kada je u pitanju pomeranje početka finalne serije za samo jedan dan. Naročito kada takva odluka ni na jedan način ne stavlja KK Partizan Mozzart Bet u podređen položaj u odnosu na rivala u finalu, pogotovo u ambijentu koji je nastao sa pokušajem narušavanja integriteta kalendara AdmiralBet ABA lige, a koji je u potpunosti sačuvan!

Na kraju, iskreno se nadam da će KK Partizan Mozzart Bet, učiniti sve što je u njegovoj moći da predstojeće finale plej-ofa prestavlja krunu sezone i da teren bude jedino merilo gde će se rešavati pitanje šampiona. A, da svaka utakmica bude spektakl koja će služiti na čast finalistima i samom takmičenju.”, piše u saopštenju koji je potpisao sportski direktor Milija Vojinović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track