KOŠARKA OVO NE PAMTI! Brutalna dominacija Srbina o kojoj će se tek pričati: Jokićevi čudesni rekordi na putu do prstena! ZA ANALE
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

KAKVA DOSTIGNUĆA

KOŠARKA OVO NE PAMTI! Brutalna dominacija Srbina o kojoj će se tek pričati: Jokićevi čudesni rekordi na putu do prstena! ZA ANALE

Košarka -

Reprezentativac Srbije Nikola Jokić dokazao je da je trenutno najbolji košarkaš na planeti.

Somborac je svom Denveru doneo prvu šampionsku titulu u istoriji kluba i zasluženo proglašen za najkorisnijeg košarkaša finalne serije NBA lige.

Posle nagrade "Medžik Džonson" za najboljeg igrača finala Zapada, Jokiću je pripalo i MVP priznanje "Bil Rasel" koje se dodeljuje najkorisnijem igraču velikog NBA finala.

Tako je postao prvi centar MVP finala još od legendarnog Šakila O'Nila koji je 2002 godine dobio ovo prestižno priznanje kada je sa Lejkersima osvojio šampionski prsten.

Iako skromni Nikola ističe da je za istorijski uspeh Nagetsa zaslužan ceo tim, svima koji prate košarku jasno je kao dan da ova ekipa bez čudesnog Srbina ne bi daleko dogurala.

Brojke koje je beležio u ovom plej-ofu istorija ne pamti. Popularni "Džoker" postao je prvi igrač u istoriji plej-ofa koji je bio lider u ukupnim poenima, skokovima i asistencijama! Što je prosto neverovatno.

Jokić je postao prvi igrač koji je u plej-ofu najjače lige sveta zabeležio 600 poena, 269 skokova i 190 asistencija!

Nikola je sa ukupno 11 tripl-dablova u plej-ofu apsolutni rekorder NBA lige. On je još u polufinalu protiv Lejkersa pretekao legendarnog Vilta Čemberlena koji davne 1967. godine zabeležio sedam tripl-dablova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track