AVRAMOVIĆ DOŽIVOTNO IZBAČEN IZ KOŠARKE: Bivši reprezentativac Srbije prvi je brutalno kažnjen za nameštanja OTKRIVAMO ŠEMU PREVARE
Foto: Fonet AP

sve detalji prevare

AVRAMOVIĆ DOŽIVOTNO IZBAČEN IZ KOŠARKE: Bivši reprezentativac Srbije prvi je brutalno kažnjen za nameštanja OTKRIVAMO ŠEMU PREVARE

Košarka -

FIBA je početkom godine počela veliku istragu zbog nameštanja mečeva širom Evrope.

U saradnji sa pojedinim kladioničarskim institucijama, čelnici svetske košarke uspeli su donekle da raspetljaju izuzetno zamršenu šemu nameštanja.

Prvi koji je "pao" bio je Saša Avramović, nekadašnji reprezentativac Srbije i košarkaš Mega, Borca i brojnih drugih ovdašnjih klubova.

Naime, kako saznajemo, upravo je doživotna zabrana koju je dobio Avramović krenula da odmotova klupko. Srpski košarkaš nameštao je mečeve u Slovačkoj i imao je određen krug ljudi koji je bio upoznat sa tim.

Saša Avramović
foto: Saša Pavelić

Između ostalog, tu su bili i neki akteri koji su učestovali u nameštanjima mečeva Košarkaške lige Srbije. Da li je tu dolazilo do razmene informacije biće poznato kada se završi istraga oko Košarkaške lige Srbije. Dokazi za sve to su, navodno, SMS poruke i pozivi...

Čeka se reakcija FIBA i odluke po ovom pitanju, ako je suditi po početku - sankcije će biti žestoke. Nulta tolerancija vlada u ovoj organizaciji za bilo kakva nameštanja.

Selo gori, a oni se češljaju

Posebno smete što čelnici KLS se prave nemušti u celoj priči. Zbog cele afere trebalo bi da razmisle o svojoj odgovornosti i da li su dostojni funkcija, a da se u toj ligi namešta veliki broj mečeva.

Aleksandar Grujin
foto: @starsport

Kada se pokrenula priča oko nameštanja u kome su učestovali srpski košarkaši, čelnici KLS su brže bolje izašli u javnost sa pričom da se to ne odnosi na Košarkašku ligu Srbije.

Sada su zaćutali posle saopštenja napisanog na jeziku koji običan ljubitelj košarke ne može da razume, jer sadrži gomilu floskula i termina oko FIBA.

Najavili su neke akcije na prevenciji... Kasno, prekasno.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja