JEDINSTVENA IZLOŽBA: "100 godina košarke" u Srbiji i pred kraljevačkom publikom
Foto: J. S.

Čuvanje od zaborava

JEDINSTVENA IZLOŽBA: "100 godina košarke" u Srbiji i pred kraljevačkom publikom

Košarka -

Kraljevčani, ali i gosti iz drugih gradova, bili su u subotu u prilici da na centralnom gradskom trgu pogledaju izložbu „100 godina košarke u Srbiji“, koju širom države organizuje Košarkaški savez Srbije (KSS).

1 / 12 Foto: J. S.

Od kada je 1923. godine prva lopta prošla kroz obruč na našim prostorima, ova igra je narodu donela mnogo radosti, a KSS organizuje izložbe koje svedoče o najvećim uspesima srpske košarke.

- Fenomenalan jubilej, a istovremeno pratimo i sve velike sportske događaje koji se održavaju u Srbiji. Počeli smo od Kupa Radivoja Koraća u Nišu i pratimo sve velike turnire. Naravno, bićemo prisutni i za vreme Kadetskog prvenstva u Nišu, ali i kada se budu održavale pripreme naše reprezentacije. Ono u čemu smo svi saglasni jeste da obiđemo gradove sa bogatom košarkaškom tradicijom, rekao je Kuriru Luka Tešanović, u ime Košarkaškog saveza Srbije.

Jedinstvena izložba predmeta i fotografija od izuzetne vrednosti u Kraljevu je bila postavljena na Trgu srpskih ratnika, a trofeji, zapisnici, odevni predmeti i lopte svedočili su o tome kako se od zaborava čuvaju neki od najblistavijih momenata srpske košarke.

J. S. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track