MAJKL DŽORDAN PRODAJE KLUB ZA TRI MILIJARDE: Posle 13 godina jedan od najvećih svih vremena se odriče Šarlota za bogatsvo
Foto: Profimedia

LUDILO!

MAJKL DŽORDAN PRODAJE KLUB ZA TRI MILIJARDE: Posle 13 godina jedan od najvećih svih vremena se odriče Šarlota za bogatsvo

Košarka -

Rukovodstvo košarkaške NBA lige odobrilo je legendarnom Majklu Džordanu da proda Šarlot Hornetse, preneli su američki mediji.

Prodaja je dogovorena 16. aprila, ali se čekalo odobrenje Upravnog odbora NBA lige. Po navodima medija, prodaja neće postati zvanična još najmanje nedelju dana.

Džordan će većinski paket akcija prodati grupi koju predvode Gejb Plotkin i Rik Šnel, a po navodima "ESPN-a", prodaja je procenjena na približno tri milijarde dolara.

Nekadašnji košarkaš Čikago Bulsa, koji je vlasnik Hornetsa bio u proteklih 13 godina, zadržaće manjinski vlasnički udeo u klubu.

Džordanovom prodajom Hornetsa više nema niti jednog crnog većinskog vlasnika kluba u NBA ligi.

Plotkin je od 2019. godine bio manjinski akcionar u Hornetsima, dok Šnel ima manjinski udeo u Atlanti koji je pristao da proda jer liga ne dozvoljava da ista osoba ima interese u više klubova.

Kao vlasnik kluba, Džordan se nikada nije približio svom igračkom uspehu.

Šarlot je u prethodnih 13 sezona sa Džordanom na čelu imao slabe rezultate - upisao je 423 pobede i 600 poraza. Za to vreme nije pobedio u nijednoj plej-of seriji, a poslednjih sedam sezona se i nije plasirao u doigravanje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track