BITKA ZA ABA SUPERKUP! Igokea prvi polufinalista, Cedevita Olimpija NEMOĆNA protiv tima iz Laktaša!
Foto: KK Cedevita Olimpija, KK Igokea

Ko će do trofeja?

BITKA ZA ABA SUPERKUP! Igokea prvi polufinalista, Cedevita Olimpija NEMOĆNA protiv tima iz Laktaša!

Košarka -

Prenos uživo:

Partizan - Mega

Drugu utakmicu četvrtfinala ABA Superkupa odigraće Partizan i Mega (15.00). Prenos uživo možete pratiti putem našeg lajv-bloga na SLEDEĆEM LINKU.

Cedevita Olimpija - Igokea 65:75 (17:27, 15:17, 21:18, 12:13)

Četvrta četvrtina: Tokom čitavog meča ekipa iz Laktaša držala je prednost i apsolutno zasluženo plasirala se u polufinale ABA Superkupa gde će igrati protiv pobednika meča Partizan - Mega. Najefikasniji pojedinci meča bili su Matković (21) i Blažič (16) iz Cedevita Olimpije, ali ovaj tandem nije imao adekvatnu podršku saigrača. Sa druge strane, čak četvorica košarkaša Igokee stigli su do dvocifrenog učinka - Tanasković je imao 14, Milosavljević 13, a Jošilo i Marić po deset poena.

Treća četvrtina: Prišli su košarkaši Cedevita Olimpije Igokei u trećoj deonici na minus tri (52:55), ali su igrači tima iz Laktaša odbili ovaj napad i na poslednju pauzu otišli sa plus devet (53:62). I dalje je najefikasniji košarkaš na meču Matković sa 16 poena, a sada mu se priključio i Blažič koji je upisao četiri manje. Sa druge strane i dalje je najbolji Tanasković koji je ostao na 12 poena koliko je imao i na poluvremenu.

Druga četvrtina: Gde su stali u prvoj, košarkaši Igokee nastavili su u drugoj četvrtini. Dominiraju momci iz Laktaša i posle 20 minuta igre imaju 12 poena prednosti (32:44). Dominira Tanasković koji je postigao 12 poena i jedini je dvocifren u timu Igokee, a ima podršku Atića, Jošila i Marića koji su ubacili po šest poena. Matković je najbolji u Cedevita Olimpiji i najefikasniji je na meču posle prvog poluvremena - dao je 13 poena, ali trenutno nema adekvatnu podršku saigrača.

Prva četvrtina: Veoma efikasna prva deonica u kojoj je Igokea stigla do dvocifrene prednosti i vođstva od 27:17. Atić je postigao šest poena, Tanasković, Nikolić i Marić po četiri u timu iz Laktaša, dok je kod Cedevita Olimpije najefikasniji Matković sa šest poena.

Uvod:

Mundobasket je završen, utisci su se polako slegli, a u senci srebra koje je Srbija osvojila na Svetskom prvenstvu i poraza u finalnom meču od Nemačke, polako, ali sigurno, klupska košarka preuzima primat.

Počinje i borba za prvi trofej u regionu, te će u Podgorici osam klubova pokušati da stigne do pehara namenjenom osvajaču ABA Superkupa. U Podgorici nema Crvene zvezde, pa je prvi favorit definitivno Partizan, ali daleko od toga da će crno-beli imati lak zadatak.

Prenose svih četvrtfinalnih mečeva možete pratiti putem našeg lajv-bloga, a evo i parova:

12.00 Cedevita Olimpija - Igokea

15.00 Partizan - Mega

18.00 Budućnost - Zadar

21.00 FMP - Studentski centar

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track