PREMINUO BIVŠI IGRAČ I ČLAN UPRAVE ZVEZDE: Tužne vesti iz crveno-belog tabora
Foto: KK Crvena zvezda

odlazak velikana

PREMINUO BIVŠI IGRAČ I ČLAN UPRAVE ZVEZDE: Tužne vesti iz crveno-belog tabora

Košarka -

Doktor Miroljub Stojković preminuo je u četvrtak

Imao je bogat i višeslojan život. Po obrazovanju je bio lekar, po vokaciji košarkaš, trener, novinar, sportski radnik, menadžer, pisac, izdavač…

Obožavao je Crvenu zvezdu od malih nogu. Završio je Medicinski fakultet u Beogradu 1972, a već je bio u trenerskim vodama, sa košarkašicama Voždovca osvojio je šampionat Jugoslavije i nacionalni kup, dospeo i do finala Kupa Evrope (1971-72), čime je postao najmlađi šef struke u istoriji ekipnog sporta SFRJ.

Od 1975. do 1979. godine dr Stojković je bio zamenik generalnog sekretara FK Crvena zvezda. Radio je i kao glavni konsultant u Jugoslovenskom zavodu za fizičku kulturu i medicinu sporta (1978-82). Početkom osamdesetih godina prošlog veka značajno je doprineo razvoju Strate, jedne od pionirskih kompanija u sportskoj promociji i marketingu u Velikoj Britaniji.

Po povratku iz Londona, zaposlio se u magazinu TEMPO, a pisao je i za NIN, Politiku, Novu Borbu, Reporter, Sport, Sportski žunal… Bio je i glavni urednik Zvezdine revije i FIBA mesečnika o košarci.

Krajem devedesetih godina prošlog veka kad se Zoran Slavnić konačno vratio u Crvenu zvezdu, na mesto trenera, Stojković se iz TEMPA i novinarstva preselio u kancelariju na Malom Kalemegdanu, i obavljao posao generalnog sekretara.

Ispraćaj Miroljuba Stojkovića je u subotu u 11,30 u Aranđelovcu.

Kurir sport / Sportski žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track