IZRAEL DOMAĆIN EVROPSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU: Oglasio se LEN, evo šta se dešava sa takmičenjem
Foto: Starsport

aktuelno

IZRAEL DOMAĆIN EVROPSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU: Oglasio se LEN, evo šta se dešava sa takmičenjem

Ostali sportovi -

Zbog ratnih dešavanja u Izraelu pod znakom pitanja je EP

Evropsko prvenstvo u vaterpolo trebalo bi da se održi od trećeg do 16. januara 2024. godine, a domaćin šampionata je Izrael.

Povodom situacije oglasila se Evropska plivačka federacija (LEN):

"U svetlu trenutne situacije u Izraelu, LEN je u aktivnim razgovorima sa Lokalnim organizacionim komitetom Evropskog prvenstva u vaterpolu, koje bi trebalo da se održi u Netaniji od 3. do 16. januara 2024. Naše misli i podrška idu žrtvama i svima onima čiji su životi pogođeni aktima nasilja" navodi LEN i dodaje:

"Obe organizacije će nastaviti da pažljivo prate situaciju i njen potencijalni uticaj, kao i da istražuju sve opcije pre nego što donesu odluku o domaćinstvu takmičenja. Obezbeđivanje bezbednih uslova za ekipe koje učestvuju, službena lica i gledaoce biće naš glavni prioritet. LEN i Vaterpolo savez Izraela ostaće u kontaktu sa svim timovima i pružiće najnovije informacije o situaciji što je pre moguće, nakon što se usaglasi pravac delovanja sa svim zainteresovanim stranama", piše u saopštenju LEN-a.

Evropsku titulu u Izraelu trebalo bi da brani Hrvatska, dok će reprezentacija Srbije takmičenje započeti u drugoj diviziji u grupi sa Nemačkom, Izraelom i Maltom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track