SA GROBARIMA SLAVIO POBEDU U DERBIJU, PA RAZMONTIRAO BASKONIJU: Matijas Lesor proglašen za MVP 5. kola Evrolige!
Foto: EPA/Georgia Panagopoulou

priznanje

SA GROBARIMA SLAVIO POBEDU U DERBIJU, PA RAZMONTIRAO BASKONIJU: Matijas Lesor proglašen za MVP 5. kola Evrolige!

Košarka -

Košarkaš Panatinaikosa Matijas Lesor najkorisniji je igrač petog kola Evrolige, objavljeno je danas iz tog takmičenja.

Panatinaikos je na svom terenu slavio protiv Baskonije sa 95:81, a najzaslužniji za drugu pobedu grčkog tima u novoj sezoni Evrolige bio je upravo nekadašnji igrač Partizana.

Lesor je svoju jubilarnu 100. utakmicu u Evroligi završio sa 23 poena, 14 skokova, jednom asistencijom i dve blokade što mu je donelo indeks korisnosti 31 i prvo MVP priznanje za najboljeg igrača kola.

Lesor je u četvrtak sa bivšim saigračima iz Partizana preko video poziva proslavio pobedu crno-belih u večitom derbiju, pa se zbog toga našao na udaru navijača Panatinaikosa.

Međutim, sramne uvrede koje je dobio nisu ga dotakle - odigrao je fantastičan meč i doneo pobedu svojoj ekipi.

Najbolji indeks je u ovoj rundi takmičenja imao košarkaš Milana Nikola Mirotić - 36 - ali je njegov tim poražen od Albe (85:82). Mirotić je upisao 30 poena, 12 skokova, dve asistencije, jednu blokadu i sedam iznuđenih faulova.

Igrač Monaka Majk Džejm i Johanes Timan iz Albe su u ovom kolu sakupili po 30 indeksnih poena.

U noći kada je postao tek četvrti igrač koji je dostigao 4.000 poena u karijeri tokom pobede svog tima protiv Makabija (107:79), Džejms je upisao 24 poena, pet asistencija, četiri skoka i jednu ukradenu loptu za samo 21 minut na parketu.

Timan je u pobedi Albe protiv Milana postigao 22 poena, uz šest skokova, dve asistencije, jednu ukradenu loptu i osam iznuđenih prekršaja.

Listu najboljih u petom kolu zaokružuje igrač Virtusa Tornike Šengelija koji je pobedi protiv Asvela (87:84) doprineo sa 18 poena, pet skokova, četiri asistencije, dve ukradene lopte i jednom blokadom za indeks 29.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track