ZNA ŠTA JE POTREBNO KAKO BI SE OSTVARILA POBEDA! Trener Borca otvoreno pred meč sa Igokeom - evo šta će probati njegova ekipa!
Foto: Starsport©

aba liga

ZNA ŠTA JE POTREBNO KAKO BI SE OSTVARILA POBEDA! Trener Borca otvoreno pred meč sa Igokeom - evo šta će probati njegova ekipa!

Košarka -

Trener košarkaša Borca Dejan Mijatović rekao je danas da će njegova ekipa u nedeljnom meču ABA lige protiv Igokee morati da bude na "izuzetno visokom nivou", agresivna u odbrani i fokusirana svih 40 minuta.

"Ako se uzmu u obzir procene ljudi iz sveta košarke, Igokea je četvrti tim po snazi u ligi, odmah iza Crvene zvezde, Partizana i Budućnosti. Tabor je pojačan odličnim igračima na svim pozicijama, koji u svojim rukama imaju brojne trofeje, pa zato ni rezultati nisu izostali", rekao je Mijatović, prenosi klub.

"Od utakmice sa Igokeom kreće za nas ciklus teških mečeva", dodao je on.

Košarkaši Borca sutra od 17.00 dočekuju Igokeu, u utakmici petog kola ABA lige.

"Moramo da budemo na izuzetno visokom nivou protiv Igokee. Potrebno je da budemo agresivni u odbrani i da izdržimo kontakt igru. Fokus mora biti odličan tokom svih 40 minuta, posebno na defanzivnom skoku. Probaćemo da nametnemo stil igre koji nama više odgovara. Nema sumnje, pred nama je teška utakmica u svakom segmentu", rekao je Mijatović.

Borac će od narednog kola biti jači za Danila Tasića, koji se nedavno priključio timu, ali je već počeo da trenira sa novim saigračima.

"Radi se o iskusnom igraču, koji je u prethodne dve sezone igrao za FMP i Studentski centar, ekipe iz top osam ABA lige. U našem taboru se nalazi dosta mladih igrača, koji nemaju mnogo iskustva, tako da je dolazak Danila Tasića od velikog značaja", rekao je Mijatović.

"Tek je stigao, treba mu dati vremena da se navikne na novu sredinu, ali sam siguran da će biti važan deo tima, jer je pravo pojačanje i sa ljudskog i sa igračkog aspekta", dodao je trener Borca.

Čačanski tim je u prva četiri kola regionalnog takmičenja imao polovičan učinak, dok je Igokea upisala tri pobeda i jedan poraz.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track