PODATAK ZA PONOS! Željko Obradović ulazi u ISTORIJU evropske košarke: Nikom NIKADA pre njega ovako nešto nije POŠLO ZA RUKOM!
Foto: Starsport

svaka čast

PODATAK ZA PONOS! Željko Obradović ulazi u ISTORIJU evropske košarke: Nikom NIKADA pre njega ovako nešto nije POŠLO ZA RUKOM!

Košarka -

Košarkaši Partizana večeras od 20.30 igraju meč sedmog kola Evrolige protiv Fenerbahčea u Areni. Trener crno-belih Željko Obradović je već oborio mnoge rekorde što u Evroligi što u ABA ligi, a večeras će oboriti još jedan.

Rođeni Čačanin će večeras po 500. put predvoditi neki tim u najelitnijem evropskom takmičenju, a to nikada nikome pre njega nije pošlo za rukom. Na taj način Željko će ući u istoriji po ko zna koji put.

Željko Obradović
foto: Starsport

Ono što dodatno daje na težini jeste to što se utakmice računaju od rastanka sa FIBOM 2000. godine što znači da se utakmice koje je vodio pre toga na klupama Partizana sa kojim je osvojio onu čuvenu titulu iz 1992. godine, Reala, Huventuda i Benetona ne računaju.

Kada se sve sabere, ukupno je 227 puta vodio ekipu Panatinaikosa, potom je 217 mečeva bio šef struke Fenerbahčea, dok je 55 puta bio na klupi Partizana i ovo će mu biti 56. put.

Željko Obradović
foto: Starsport

Što se tiče procenta uspešnosti, ostvario je 337 pobeda na 499 utakmica i to je procenat od 67,53%. Zaista neverovatne brojke koje će teško neko oboriti u bliskoj budućnosti.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:25

Košarka je nezamisliva bez Dude: Beograd dobio teren posvećen Dušanu Ivkoviću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track