ZADAR SE OGLASIO POSLE PREBIJANJA ČLANOVA DELEGACIJE ZVEZDE: Takvu grupu ne možemo prepoznati i prihvatiti kao navijače!
Foto: Pritnscreen

saopštenje

ZADAR SE OGLASIO POSLE PREBIJANJA ČLANOVA DELEGACIJE ZVEZDE: Takvu grupu ne možemo prepoznati i prihvatiti kao navijače!

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvdezda saopštio je da su u dva odvojena incidenta u Zadru bez razloga napadnuti član Upravnog odbora i dva člana novinarske ekipe koja je sa delegacijom kluba doputovala iz Barselone, zatražio je reakciju nadležnih i da se predstojeća utakmica protiv Zadra u ABA ligi odigra bez publike.

Ovim povodom oglasio se i KK Zadar saopštenjem koje vam prenosimo u celosti.

"Nepoznati maskirani počinioci danas su u dva odvojena incidenta fizički napali i povredili dvojicu novinara Mozzart Sporta, koji su u Zadar došli kako bi pratili utakmicu AdmiralBet ABA lige u kojoj sutra u Dvorani Krešimir Ćosić gostuje Crvena zvezda Meridianbet, te člana Upravnog odbora kluba, koji je bio u društvu s prijateljem.

Košarkaški klub Zadar oštro osuđuje ove teške incidente koji bacaju ljagu na ime kluba i Zadra kao grada. Fizički napad na predstavnike gostujuće ekipe i novinare čin je huliganizma koji nema nikakve veze sa navijanjem i ljubavlju prema klubu. Takvu grupu ne možemo prepoznati i prihvatiti kao navijače, već kao grupu huligana, a ovakvi incidenti nikad nisu i neće biti u skladu s vrednostima koje promovišemo kao klub i zajednica. Čvrsto stojimo iza ranije iznesenog stava kako nasilju nema mesta u sportskim niti bilo kojim drugim okruženjima.

Kao sportski kolektiv, uvek ćemo biti posvećeni promovisanju fer igre i sportskog duha kao i pozitivne atmosfere na tribinama i izvan njih. Neredi ne ugrožavaju samo sigurnost svih prisutnih već narušavaju reputaciju košarkaške igre koju smatramo sportom koji spaja kako ljude tako i različite kulture.

Još jednom se ograđujemo od ovog sramotnog čina i iskazujemo žaljenje novinarima, napadnutom predstavniku Crvene zvezde Meridianbet i njegovom prijatelju, njihovim porodicama, klubu i redakciji Mozzart Sporta. Pozivamo sve navijače da sutra tokom utakmice pokažu pravo lice Zadra, navijanjem za klub i ograđivanjem od onih koji pozivaju na nacionalnu, versku, rasnu, polnu mržnju ili netrpeljivost, a posebno nasiljem. Osim kazni, rizikujemo narušavanje slike kluba i grada, koja je već nakon ovog čina nepovratno narušena.

Navijajmo za Zadar i poštujmo svoje protivnike, samo na taj način možemo pobediti i na terenu i izvan njega", piše u saopštenju.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track