KALINIĆ KONAČNO OTKRIO ZAŠTO NIJE IGRAO ZA SRBIJU! Košarkaš Barselone PRIZNAO zbog čega ga NIJE BILO na SP: Rekao sam Pešiću...
Foto: Starsport

MUNDOBASKET

KALINIĆ KONAČNO OTKRIO ZAŠTO NIJE IGRAO ZA SRBIJU! Košarkaš Barselone PRIZNAO zbog čega ga NIJE BILO na SP: Rekao sam Pešiću...

Košarka -

Košarkaš Barselone, Nikola Kalinić, otrkio je zbog čega nije igrao na Svetskom prvenstvu.

Srbija je u Manili stigla do srebrne medalje pošto je u finalu poražena od Nemačke.

Na Mundobasketu selektor Svetislav Pešić nije mogao da računa na nekoliko važnih igrača, a Kalinić je bio jedan od njih.

U intervjuu za portal "Basketball sphere", objasnio je zbog čega je odlučio da propusti veliko takmičenje.

- Zamor materijala. Što sam stariji, sve teže mi padaju produžene obaveze. Rekao sam selektoru Pešiću i direktoru Draganu Tarlaću, da se ne osećam kao da mogu da igram i budem u tome 100 odsto. Bolje da bude neko tamo ko će moći da odradi sve obaveze sa punom koncentracijom i punim zalaganjem, što se na kraju ispostavilo i kao prava odluka. U kratkim formatima, potrebno je 12 momaka koji su najspremniji da odrade to kako treba, da sa maksimalnim požrtvovanjem i motivom pristupe tome, da bi bili uspešni. To se još jednom pokazalo. Sjajan uspeh za sve te momke - rekao je Kalinić.

Nikola Kalinić
foto: Javier Borrego / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dobio je odmah pitanje o potencijalnom igranju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

- Daleko je to. Ko živ, ko mrtav do tada. U sastavu treba da bude 12 momaka koji najbolje funkcionišu i koji su spremni da se odreknu leta da bi im se ispunile određene želje i ambicije - zaključio je Kalinić.

Kurir sport

Bonus video:

00:08

Nikola Kalinić uživa u SLOBODNOM DANU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track