"NE MISLIM DA NAJBOLJI MORAJU DA IGRAJU ZA REPREZENTACIJU!" Pešić objasnio zašto je odstranio Teodosića iz nacionalnog tima
Foto: Dado Đilas, Beta/Miloš Miškov

TEŠKA ODLUKA

"NE MISLIM DA NAJBOLJI MORAJU DA IGRAJU ZA REPREZENTACIJU!" Pešić objasnio zašto je odstranio Teodosića iz nacionalnog tima

Košarka -

Selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, objasnio je zbog čega doneo odluku da odstrani Miloša Teodosića iz reprezentacije.

Iskusni plejmejker je svojim potezom pred Evropsko prvenstvo 2022. godine izazvao različite reakcije srpske javnosti.

Teodosić je kao kapiten obavešten da neće biti deo ekipe koja je u Nemačkoj predstavljala Srbiju.

- Ponekad se podrazumeva da u reprezentaciji treba da igraju 12 najboljih igrača, a ja to ne mislim. Smatram da u reprezentaciji treba da igraju sigurno najbolji, ali oni koji se najbolje između sebe slažu - rekao je Pešić u intervjuu za "RTS" i dodao:

- Jednoj ekipi, naravno, za vrhunske rezultate potrebni su i izuzetni igrači. To znači igrači visokog kvaliteta, jer na kraju krajeva košarka je takav sport da u neizvesnim, u teškim utakmicama, igrači donose odluke u zadnjim sekundama.

Miloš Teodosić
foto: Starsport©

Teodosić nije igrao ni na Svetskom prevnstvu ove godine, a nakon što je Mundobasket završen, prvi put u karijeri je zaigrao za Crvenu zvezdu. Sa 36 godina igra fantastično i u Evroligi beleži 11,9 poena, 5,9 asistencija i 2,4 skoka uz indeks korisnosti 13,8.

To su brojke bolje od njegovog evroligaškog proseka, odnosno bolje od statistike do koje je došao za prethodnih 11 sezona u ovom takmičenju.

Kurir sport/RTS/A.K,

Bonus video:

00:22

Susret Teodosića i navijača Zvezde na aerodromu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track