TRINKIJERI IMA NOVI POSAO U EVROLIGI! Pred njim je UŽASNO težak zadatak, a evo kada će ponovo igrati protiv Zvezde i Partizana!
Foto: Starsport

evroliga

TRINKIJERI IMA NOVI POSAO U EVROLIGI! Pred njim je UŽASNO težak zadatak, a evo kada će ponovo igrati protiv Zvezde i Partizana!

Košarka -

Nova promena u Evroligi - italijanski trener i nekadašnji šef struke u Partizanu Andrea Trinkijeri (55) pronašao je novi posao u najjačem takmičenju evropskih košarkaških klubova. Kako je na svojim zvaničnim stranicama naveo litvanski Žalgiris, Trinkijeri će na klupi tog tima zameniti Kazisa Maksvitisa!

Pre samo nekoliko rundi Evrolige Žalgiris je imao ideju da smeni Maksvitisa, ali su tada igrači stali u njegovu zaštitu i pokušali da mu sačuvaju posao. Situacija se nije mnogo popravila, pa je litvanski klub ponovo doneo istu odluku - rastanak sa doskorašnjim trenerom, a zatim i imenovanje stručnjaka koji je pre nekoliko meseci napustio Bajern iz Minhena.

Inale, 26. januara Žalgiris gostuje Partizanu u 23. kolu, dok će se u sklopu 27. kola sastati sa Crvenom zvezdom, takođe u prestonici Srbije.

Trinkijeri je trenersku karijeru počeo kao pomoćnik u Olimpiji iz Milana, gde je radio šest godina, a zatim je samostalno vodio nekoliko manjih italijanskih ekipa. Veliki posao dobio je kada je postao selektor Grčke, a zatim je radio u Uniksu, Bambergu, Partizanu i Bajernu. Sa crno-belima je dva puta osvojio Kup Radivoja Koraća i jednom Superkup ABA lige.

Italijanski stručnjak sada će imati veoma težak posao. Žalgiris je u novu sezonu ušao sa velikim ambicijama, ali trenutno se nalazi daleko bliže dnu nego vrhu Evrolige. Sa učinkom od samo pet pobeda i čak 12 poraza, najbolji litvanski klub je na 16. poziciji! Trenutno imaju šest uzastopnih evroligaških poraza, a Trinkijeri će seriju pokušati da prekine protiv Albe na svom terenu.

Kurir Sport / Mondo

Bonus video:

00:40

Sjajna atmosfera u Areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track