JOVIĆEV TRENER POTPISAO NAJVEĆI UGOVOR U ISTORIJI! Produžio saradnju na narednih OSAM GODINA, zaradiće neviđeno BOGATSTVO!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

ludilo

JOVIĆEV TRENER POTPISAO NAJVEĆI UGOVOR U ISTORIJI! Produžio saradnju na narednih OSAM GODINA, zaradiće neviđeno BOGATSTVO!

Košarka -

Trener Majamija Erik Spolstra produžio je saradnju sa Majami Hitom na još osam godina i postao vlasnik najunosnijeg ugovora u istoriji NBA, kada je reč o trenerima.

Kako je naveo izvor agencije Asošiejted pres, trener našeg Nikole Jovića je potpisao osmogodišnji ugovor vredan 120 miliona dolara.

Njegov stari ugovor isticao je na kraju sezone.

Spolstra je 16. sezonu trener Majamija, a u klubu je ukupno 29 sezona. Počeo je kao video analitičar, a zatim je bio skaut, pomoćni trener, a Pet Rajli ga je prilikom svog odlaska izabrao za novog trenera u aprilu 2008. godine.

Spolstra je kao 24-godišnjak došao u Majami, a sada ima 53 godine i tri šampionska prstena, od kojih dva kao glavni trener, 2012. i 2013. godine.

On je među aktivnim trenerima sa drugim najdužim stažom u NBA ligi, iza Grega Popovića, koji je u 28. sezoni sa San Antonijom.

Spolstra ima 725 pobede u regularnom delu sezone i 19. je na večnoj listi, a samo trojica trenera Popović, Džeri Sloun iz Jute i Red Ojerbah iz Bostona su ostvarili više pobeda sa jednom franšizom nego Spolstra sa Majamijem.

Ostvario je 109 pobeda u plej-ofu i peti je na večnoj listi, a među aktivnim trenerima drugi, iza Popovića.

Takođe, Spolstra je i drugi najplaćeniji trener NBA lige po sezoni, iza Popovića koji godišnje prima 19 miliona dolara.

Spolstra je i pomoćni trener selektora Stiva Kera u reprezentaciji SAD u ovom olimpijskom ciklusu i biće jedan od glavnih kandidata da preuzme ekipu u ciklusu koji će se završiti Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 2028. godine.

Kurir sport/Beta/J.M

01:15

Nikola Jović posle pobede Srbije nad Kinom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track