IGRAO JE SA PEĐOM I DIVCEM, A SADA SE BORI ZA ŽIVOT Bivši NBA as mora na TRANSPLANTACIJU SRCA! Otac mu je preminuo od iste bolesti
Foto: Printscreen

tuga

IGRAO JE SA PEĐOM I DIVCEM, A SADA SE BORI ZA ŽIVOT Bivši NBA as mora na TRANSPLANTACIJU SRCA! Otac mu je preminuo od iste bolesti

Košarka -

Bivši saigrač Predraga Stojakovića i Vlade Divca u Sakramento Kingsima, američki centar Skot Polard, suočava se sa ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Polardu je 2021. godine dijagnostifikovana ista bolest srca od koje je pre 30 godina preminuo i njegov otac Perl Polard i jedino rešenje je transplantacija.

Američki mediji prenose da je problem pronaći odgovarajući organ za bivšeg košarkaša visokog 211 centimetara, pa se trenutno nalazi na listi čekanja u tri bolnice.

Lekari su u protekle tri godine na sve moguće načine pokušavali da reše problem. Polard je imao brojne intervencije, tri neuspele ablacije srca, ugradnju defibrilatora, tretmane lekovima... Nažalost, ništa nije pomoglo, pa je transplantacija jedino preostalo rešenje.

U intervjuu koji je nedavno dao za "Indianapolis Star" 48-godišnji Polard je uporedio očekivanje transplantacije sa dobitkom na lutriji.

Polard je proveo 11 sezona u najjačoj ligi na svetu. Igrao je za Kingse, Seltikse, Detroit, Indijanu i Klivlend. Najveći uspeh u karijeri ostvario je 2008. godine kada je sa Bostonom postao šampion NBA lige.

Skot Polard
foto: MATT SIMON / AFP / Profimedia

Ljubitelji košarke u Srbiji pamte ga iz perioda kada je sa Peđom i Divcem branio boje Sakramento Kingsa.

Kurir sport

57:37

REDAKCIJA 18.01.2024. 1.DEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track