NA CELOM SVETU NEMA OVAKVOG KOŠARKAŠA! Pojavio se neverovatan podatak koji Jokićevoj DOMINACIJI daje potpuno DRUGU DIMENZIJU!
Foto: AP Nick Wass

NAJJAČI JE!

NA CELOM SVETU NEMA OVAKVOG KOŠARKAŠA! Pojavio se neverovatan podatak koji Jokićevoj DOMINACIJI daje potpuno DRUGU DIMENZIJU!

Košarka -

Aktuelni MVP finala NBA i jedan od najboljih košarkaša sveta, Nikola Jokić, biće jedini predstavnik Denvera na predstojećoj Ol-star utakmici.

Poznati su svi učesnici ovogodišnjeg šoua koji je zakazan za 18. februar u Indijanapolisu, a Jokićev najbolji saigrač, Džamal Marej, ostao je bez svog mesta na utakmici.

Kanađanin ove sezone beleži 21,2 poena, uz 6,4 asistencija po utakmici, ali to nije bilo dovoljno da se nađe na ovom događaju.

Džamal Marej, Nikola Jokić
foto: AP Ryan Sun

To znači da će se nastaviti neverovatan niz Somborca i da će u nastavku sezone samo popravljati rekord koji drži.

U pitanju je broj pobeda koje je jedan košarkaš ostvario u NBA, a da pritom nikada nije imao saigrača koji je igrao na Ol-star utakmici.

Jokić je do sada u karijeri ostvario 420 pobeda u ligaškom delu, što je ubedljivo najviše, a iza njega je Ben Gordon sa 331 takvom pobedom.

Do tolikog broja trijumfa Jokić, koji igra trenutno devetu sezonu, stigao je na 643 odigrane utakmice, dok je primera radi, Džoel Embid (osma sezona u toku), aktuelni MVP lige i košarkaš kojeg smatraju najvećim rivalom Srbina, odigrao ukupno 428 utakmica u ligaškom delu.

Podsetimo, Jokić je prošle sezone vodio Nagetse do titule u NBA, prve u istoriji ovog tima. Srbin je proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije protiv Majamija.

Srpski košarkaš biće starter u timu Zapadne konferencije koju kao kapiten predvodi Lebron Džejms (LA Lejkers). U prvoj petorci igraće još Šej Gidžijus-Aleksander (Oklahoma), Kevin Durent (Finiks) i Luka Dončić (Dalas), dok će sa klupe na teren ulaziti Devin Buker (Finiks), Stef Kari (Golden Stejt), Entoni Dejvis (LA Lejkers), Entoni Edvards (Minesota), Pol Džordž (LA Klipers), Kavaj Lenard (LA Klipers) i Karl-Entoni Tauns (Minesota).

Za Istočnu konferenciju kao starteri će igrati kapiten, Janis Adetokumbo (Milvoki), Džejson Tejtum (Boston), Demijan Lilard (Milvoki), Tajris Halibarton (Indijana) i Džoel Embid (Filadelfija). Na klupi će biti Bam Adebajo (Majami), Paolo Bankero (Orlando), Džejlen Braun (Boston), Džejlen Branson (Njujork), Tajris Maksi (Filadelfija), Donovan Mičel (Klivlend), Džulijus Rendl (Njujork).

Kurir sport

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track