BOLJE VESTI NISMO MOGLI DA ČUJEMO! JUNAK "ORLOVA" SE VRAĆA NA KOŠARKAŠKI TEREN! Boriša je ovim rečima oduševio celu naciju!
Foto: Dado Đilas

Prelepe vesti

BOLJE VESTI NISMO MOGLI DA ČUJEMO! JUNAK "ORLOVA" SE VRAĆA NA KOŠARKAŠKI TEREN! Boriša je ovim rečima oduševio celu naciju!

Košarka -

Boriša Simanić bio je junak srpske košarkaške reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Manili. Njegova teška povreda, kada je ostao bez bubrega i borba za život ujedinila je nacionalni tim Srbije na Filipinima koji je stigao do finala i srebrne medalje.

A, obezbedio je i igranje na OI u Parizu. Boriša Simanić je posle operacije, višemesečnih terapija i oporavka spreman da nastavi karijeru. Olimpijski komitet Srbije na svečanosti u Beogradu dodelio je trofej "Olimpijsko srce - general Đukić" upravo Boriši Simaniću.

Boriša Simanić
foto: Dado Đilas

- Drago mi je da sam na neki način uspeo da pomognem mojim saigračima. Oni su bili jako zabrinuti, dve noći nisu spavali i to je mnogo uticalo na njihovu igru. Čim sam osetio da sam bolje, poslao sam im poruku, nisam ni slutio da će to toliko da ih digne - rekao je Boriša Simanić (25), a potom obradovao naciju:

- Dobio sam odobrenje da krenem sa treningom. Redovno radim analize, nadam se da ću na leto biti spreman.

Boriša Simanić
foto: Dado Đilas

Boriša Simanić teško je povređen u meču Srbije i Južnog Sudana na Mundobasketu, u jednoj utakmici gde nije bilo neizvesnosti. Košarkaš selekcije iz Afrike Nuni Omot laktom je u jednom duelu snažno udario Borišu, a sudije nisu dosudile prekršaj.

Zahvaljujući oprezu lekara srpske reprezentacije Dragana Gage Radovanović Boriša Simanić je odmah transportovan u bolnicu. Tek tamo je ustanovljeno da je povreda ozbiljna. Tokom noći iskomplikovalo se Borišino stanje, operacije je hitno urađena i Simaniću je morao da bude odstranjen bubreg kako bi ostao živ.

Kurir Sport / A. R.

Bonus video:

00:22

BORIŠA SIMANIĆ IZGUBIO BUBREG: Užasne vesti sa Mundobasketa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track