KK PARTIZAN U ZELENIM DRESOVIMA! Navijači crno-belih u čudu - evo šta je krije ova ove OGROMNE PROMENE
Foto: Euroleague

ANTG

KK PARTIZAN U ZELENIM DRESOVIMA! Navijači crno-belih u čudu - evo šta je krije ova ove OGROMNE PROMENE

Košarka -

Mladi košarkaši Partizana osvojili su treće mesto na kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige ANGT "Marko Ivković", pošto su u Beogradu pobedili NGT tim Beograd rezultatom 81:72.

Na ovom meču, ali i na još dva duela turnira kvalifikacije, juniori crno-belih nosili su zelene dresove! Mnogi su bili u čudu šta vide, ali iza svega stoji jedna velika priča...

Naime, Partizan je pre 52 godine nosio zelene dresove u košarci! Međutim, odigrali su u njima samo jednu utakmicu... Pošto su izgubili od Rabotničkog (80:76), odlučili su da nikad više ne koriste ovu tada novu garnituru dresova.

Što se današnjeg meča tiče, crno-beli su imali daleko više sreće u zelenom. Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Savo Drezgić sa 27 poena, 10 skokova i sedam asistencija. Aleksa Dimitrijević je postigao 21 poen i imao je devet uhvaćenih lopti.

Inače, peto mesto osvojili su košarkaši Mege, koji su pobedili Crvenu zvezdu 88:78. Sedmo mesto pripalo je Hapoel Jehudi iz Tel Aviva, koji je savladao Makabi iz Tel Aviva 74:73. U finalu od 16.30 časova sastaće se Olimpija iz Milana i Barselona.

Kurir sport

Bonus video:

00:15

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track