MNOGI ZVEZDAŠI GA SE UOPŠTE NE SEĆAJU! U Beogradu se nije snašao, a sada je EKSPLODIRAO u NBA! Upropastio čuvenog Rudija Gobera!
Foto: Starsport

neverovatno

MNOGI ZVEZDAŠI GA SE UOPŠTE NE SEĆAJU! U Beogradu se nije snašao, a sada je EKSPLODIRAO u NBA! Upropastio čuvenog Rudija Gobera!

Košarka -

Australijski reprezentativac Duop Rit (27, 206 cm) stigao je letos na "mala vrata" u NBA ligu nakon dobrih igara u letnjoj ligi, na iznenađenje mnogih, Portland mu je dao trogodišnji ugovor i ispostavilo se da nisu pogrešili.

Rit je pokazao da na njega mogu ozbiljno da računaju.

Prethodne noći Portland je doživeo poraz od Minesote, a bivši košarkaš Crvene zvezde protiv jednog od najboljih defanzivaca lige Rudija Gobera odigrao je meč karijere.

Ubacio je 26 poena uz šut iz igre 10/14 i sjajnih 5/6 za tri. Postigao je lični rekord po broju postignutih poena i ubačenih trojki u najjačoj ligi na svetu.

Rit je morao ozbiljno da se pomuči kako bi ostvario svoj san i zaigrao u NBA.

Košarkaš iz Južnog Sudana, koji je odrastao u Australiji, nije primljen u NBA nakon koledža i morao je "okolnim" putem.

Bio je prvo dve godine u FMP Železniku, potom je bio sezonu u Crvenoj zvezdi i procenjeno je da ne pravi preveliku razliku u Evroligi i zato ga se odrekla, pa je preko Kine i Libana stigao do dresa Portlanda.

U crveno-belom dresu je postigao 4,8 poena i 1,9 skokova po utakmici u Evroligi, dok je u ABA ligi imao 3,5 poena i 1,3 skokova u proseku.

Kurir sport/J.M.

01:14

NESTVARAN PODATAK! Scene iz Arene PREPLAVILE INTERNET - Partizanu i Grobarima pošlo za rukom ONO što nije ni NBA klubovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track