NAPETO LETO ČEKA ZVEZDU I PARTIZAN! Večiti napredovali u jednoj BITNOJ stavci - ali to nije dovoljno: Evo ko je najbliži A LICENCI
Foto: Starsport

EVROLIGA

NAPETO LETO ČEKA ZVEZDU I PARTIZAN! Večiti napredovali u jednoj BITNOJ stavci - ali to nije dovoljno: Evo ko je najbliži A LICENCI

Košarka -

Uveliko su krenula razmatranja kojih 18 ekipa će činiti Evroligu naredne sezone.

Od ovogodišnjih učesnika njih 12 ima A licencu i sigurni su članovi elitnog takmičenja i na jesen.

Ostalih šest nema tu garanciju a među njima su Crvena zvezda i Partizan.

Istip problem imaju Monako, Alba, Virtus i Valensija.

Majk Džejms, Saša Obradović, Monako
foto: Screenshot

Najbliži tome da dobije A licencu je Monako, tvrdi "Basket njuz",koji je uradio istraživanje na ovu temu.

Kneževima obnovu za narednu sezonu donosi plasman u četvrtfinale, a u ovom trenutku su vrlo blizu mesta koje direktno vodi među najboljih osam ekipa.

Dva predstavnika ABA lige, jedina koja nema tim sa potpisanim ugovorom sa Evroligom, se već duže vreme bore da dobiju višegodišnju licencu i nalaze se među preostalih pet čija je sudbina daleko neizvesnija.

Zvezda ili Partizan bi imali prednost u dobijanju iste ispred nekog drugog tržišta koje već ima licencu.

Kako navodi pomenuti portal, u prilog Partizana ide 16.124 prodatih sezonskih karata što donosi 6.000.000 evra profita, najveću gledanost u ligi i budžet oko, kako navode, 20.000.000 evra.

Zvezdini argumenti su 11.666 prodatih sezonskih karata što donosi oko 5.600.000 evra prihoda i drugu najveću prosečnu gledanost.

Navodno su oba tima u prethodnom periodu napredovala u do tada za čelnike Evrolige spornoj zoni – finansijama

Crvena zvezda, Partizan, večiti derbi
foto: @starsport

Povratak CSKA i drugih ruskih timova, odnosno dolazak timova iz Dubaija, Pariza i Londona će u narednim godinama dodatno suziti prostor za jedan, kamoli dva srpska tima u Evroligi.

Zvezda je ostala bez matematičke šanse da se plasira barem u plej-in, dok Partizan drži 10. mesto na četiri runde do kraja poslednje koje vodi u razigravanje.

U ABA ligi je situacija obrnuta, gde je Zvezda lider. Trenutna regulativa Evrolige je takva da se prednost u pogledu specijalne pozivnice daje šampionu regionalnog takmičenja.

U svakom slučaju pred nama je još jedno leto puno neizvesnosti u pogledu igranja dva najtrofejnija srpska kluba u Evroligi naredne sezone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track