BOGDAN SIPAO TROJKE I REŽIRAO ČUDESAN PREOKRET Boston PROKOCKAO 30 razlike, fenomenalni Srbin najboljem timu Istoka ubaco 22 POENA
Foto: evin C. Cox / Getty images / Profimedia

KAKAV MEČ

BOGDAN SIPAO TROJKE I REŽIRAO ČUDESAN PREOKRET Boston PROKOCKAO 30 razlike, fenomenalni Srbin najboljem timu Istoka ubaco 22 POENA

Košarka -

Jedan od najvećih preokreta u istoriji franšize napravili su pred svojim navijačima Hoksi.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović bilistao je u čudesnom trijumfu Atlante. Gubili su čak 30 poena razlike, ali su uspeli da naprave preokret i posle neviđene drame u završnici zabeleže važan trijumf u borbi za plej-in NBA lige - 120:118.

Najbolji tim lige imao je velikih +30 i činilo se da će Hoksi doživeti pravi debakl na svom terenu. Međutim, Bogdan i družina su uspeli da naprave najveći preokret u istoriji kluba.

Sjajni Deandre Hanter je na devet sekundi pre kraja, nakon ofanzivnog skoka domaćeg tima, ubacio trojku za 120:116 i izazvao nezapamćen delirijum u dvorani.

Jedan od junaka trijumfa bio je srpski košarkaš Bogdan Bogdanović, koji je meč završio sa 22 postignuta poena, četiri skoka i tri asistencije. Iz igre je šutirao 8/15, a ubacio je četiri trojke iz sedam pokušaja.

Efikasniji od Bogdana bio je samo pomenuti Hanter koji je meč završio sa 24 poena.

U poraženom timu istakao se Džejson Tejtum sa 37 postignutih poena. Atlanta je trenutno na 10. poziciji na Istoku sa skorom 32-39 i praktično je obezbedila plasman u plej-in.

Kurir sport/J.M.

01:38

Bogdan pogodio iz nemoguće pozicije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track