JOŠ JEDNA MVP PARTIJA NIKOLE JOKIĆA! Somborac se vratio na teren i IZDOMINIRAO! U laganom ritmu ZATRPAO koš Memfisa! (VIDEO)
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

NBA

JOŠ JEDNA MVP PARTIJA NIKOLE JOKIĆA! Somborac se vratio na teren i IZDOMINIRAO! U laganom ritmu ZATRPAO koš Memfisa! (VIDEO)

Košarka -

Na krilima čudesnog Nikole Jokića Denver Nagetsi savladali su pred svojim navijačima Memfis rezultatom 128:103 i sačuvali lidersku poziciju na Zapadu.

Nastup najboljeg igrača ekipe iz Kolorada bio je pod znakom pitanja, pošto je propustio prethodni meč zbog problema sa leđima i levim kukom. Srećom, Nikola je uspeo da se oporavi i donese svom timu izuzetno važan trijumf u borbi za prvo mesto.

Za 30 minuta igre maestralni Somborac zabeležio je 29 poena, 11 skokova i osam asistencija. Verovatno bi ostvario i tripl-dabl, da trener Majk Meloun nije odlučio da ga odmori kada je pitanje pobednika već bilo rešeno.

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Zahvaljujući Srbinu koji je blistao na ovom meču, uopšte se nije osetilo odsustvo startera Džamala Mareja i Arona Gordona, na koje Meloun nije mogao da računa na ovoj utakmici.

Od samog strta utakmice Jokić je dominirao na terenu, bio je nerešiva enigma za odbranu protivnika. U prvom poluvremenu ubacio je čak 21 poen i omogućio svom timu da napravi razliku i kasnije uđe u mirnu završnicu meča.

Nikola Jokić
foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Sjajno ga je pratio Kristijan Braun, koji je dobio priliku da bude starter na ovoj utakmici. On je meč završio sa 17 postignutih poena. Redži Džekson je dodao 15, a Majkl Porter 11.

U poraženom timu istakli su se Lamar Stivens sa 19 poena, Skoti Pipen Džunior je ubacio 17, a po 15 su imali Bejn i Džekson.

Denver trenutno ima skor 51-21 i zauzima prvo mesto na Zapadu. Nagetsi imaju dve pobede i dva meča više od drugoplasirane Oklahome.

Kurir sport/J.M.

01:14

NESTVARAN PODATAK! Scene iz Arene PREPLAVILE INTERNET - Partizanu i Grobarima pošlo za rukom ONO što nije ni NBA klubovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track