KADA ĆE TREJ TOMPKINS ZAIGRATI ZA ZVEZDU? Janis Sferopulos otkrio: Ovo je njegovo trenutno stanje!
Foto: Starsport

ništa od debija

KADA ĆE TREJ TOMPKINS ZAIGRATI ZA ZVEZDU? Janis Sferopulos otkrio: Ovo je njegovo trenutno stanje!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak od 19 časova dočekaće Olimpijakos, a na ovom meču ponovo neće biti Treja Tompkinsa koji još nije debitovao. Trener Zvezde Janis Sferopulos otkrio je u kom je stanju Tompkins.

- Ne, neće igrati. Trej neće igrati sutra, ali je u završnoj fazi oporavka. Trebaće mu još nekoliko dana, maksimalno još nedelju, da bude spreman za utakmicu - rekao je Sferopulos, pa se dotakao i naredne utakmice:

- Igramo protiv tima koji je napravljen za odlazak na fajnal for. Imaju iskustvo i kvalitet i sada se bore za prednost domaćeg terena. Za nas je bitno da ovaj deo završimo na domaćem terenu pobedom. Igraćemo sa najjačom postavom u ovom trenutku i motivacije ne sme da manjka, želimo da pobedimo.

Janis Sferopulos
foto: Starsport©

Govorio je i o vrlinama Olimpijakosa.

- Igraju veoma dobrao na obe strane. To je njihova najveća snaga. Ne možete da se fokusirate samo na jednog ili dvojicu igrača, jer svi mogu da vam naprave probelme. Ne sme da bude opuštanja, jer oni u samo dva minut amogu da reše meč u svoju korist.

Sferopulos je svojovremeno radio u Olimpijakosu.

- Sigurno kada igrate protiv bivšeg kluba, to je drugačija utakmica od svih ostalih. Ne možete da izbrišete sve što ste tamo uradili. Ali sada sam u Crvenoj zvezdi i daću sve od sebe da sutra pobedimo - zaključio je on.

Na njegove reči nadovezao se i kapiten Branko Lazić.

- Što se tiče sutrašnje utakmice, poslednja je pred našim navijačima u ovoj evroligaškoj sezoni i pokušaćemo da dođemo do pobede, ali i da iskoristimo ovu utakmicu kao pripremu za najvažnije duele koje nas čekaju kroz desetak dana u ABA ligi. Očekujem da će atmosfera oko terena biti fenomenalna, a na samom parketu očekujem veliku borbu - istakao je Lazić, a Bolomboj je dodao:

Janis Sferopulos, Branko Lazić, Crvena zvezda, KK Crvena zvezda
foto: Starsport

- Želimo da izađemo i da se borimo i pokušamo da slavimo. Daćemo sve od sebe da slavimo. Tamo imam dobre prijatelje i odlične kontakte sa ljudima u klubu, ali sutra je drugačije, želimo da izađemo i pobedimo pred našim navijačima. Igraću protiv nekadašnjeg kluba, ali trijumfom hoćemo da se oprostimo od Evrolige pred našom publikom.

Kurir sport / Ž.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track