PANATINAIKOS OBEZBEDIO DRUGO MESTO PRED PLEJ -OF: Makabi pobedio Milano u Evroligi
Foto: /IPA / Sipa Press / Profimedia

EVROLIGA

PANATINAIKOS OBEZBEDIO DRUGO MESTO PRED PLEJ -OF: Makabi pobedio Milano u Evroligi

Košarka -

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su na svom terenu u Atini Albu 84:75 (17:23, 21:14, 22:26, 24:12), u utakmici poslednjeg 34. kola Evrolige i osigurali drugo mesto pred plej-of.

Panatinaikos je predvodio Kendrik Nan sa 28 poena, četiri asistencije i tri skoka. Kostas Slukas u pobedi je učestvovao sa 16 poena, sedam asistencija i četiri skoka, a Marijus Grigonis sa 11 poena. Kostas Adetokunbo dodao je devet poena, Matijas Lesor osam, a Huančo Ernangomes pet poena i osam skokova.

U nemačkoj ekipi Kalifa Kumađe postigao je 13 poena uz sedam skokova, a Žiga Samar i Sterling Braun po 12 poena. Martin Hernanson dodao je devet, a Malte Delou i Met Tomas po osam poena.

Panatinaikos se plasirao u plej-of, drugi je na tabeli sa 23 pobede i 11 poraza, a Alba je takmičenje završila sa pet pobeda i 29 poraza. Grčki tim će u doigravanje sa drugog mesta i imaće prednost domaćeg terena.

Real Madrid se kao prvoplasirani plasirao u plej-of, u kome će igrati još Panatinaikos, Monako, Barselona, Olimpijakos i Fenerbahče, dok će u plej-inu igrati Makabi, Baskonija, Virtus i Efes.

Konačan poredak i parovi biće poznati posle utakmica u petak, kojima se završava ligaški deo Evrolige.

Partizan, Makabi
foto: Starsport©

Košarkaši Makabija pobedili su večeras kao domaćini u Beogradu Milano 92:86 (27:23, 25:29, 25:18, 15:16), u utakmici poslednjeg 34. kola Evrolige.

Izraelsku ekipu predvodio je Vejd Boldvin sa 18 poena, četiri skoka i četiri asistencije, a Džoš Nebo postigao je 14 poena uz devet skokova. Roman Sorkin pobedi je doprineo sa 13 poena, a Lorenco Braun sa 10.

U ekipi iz Milana najefikasniji su bili Maodo Lo sa 13 poena i Ševon Šilds sa 12. Aleks Pojtres dodao je 11 poena i devet skokova, a Šabaz Nejpir 11 poena i sedam asistencija.

Makabi se plasirao u plej-in, trenutno je sedmi sa 20 pobeda i 14 poraza. Milano neće igrati u doigravanju, 12. je na tabeli sa 15 pobeda i 19 poraza.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track