POČINJE SUPERLIGA SRBIJE: Partizan učestvuje posle DVE GODINE PAUZE! Željko Obradović govorio o MOTIVACIJI!
Foto: KLS/Ivica Veselinov

košarka

POČINJE SUPERLIGA SRBIJE: Partizan učestvuje posle DVE GODINE PAUZE! Željko Obradović govorio o MOTIVACIJI!

Košarka -

Utakmicama FMP – Vojvodina i Borac – Spartak, koje su na programu u petak i subotu, počinje košarkaška Superliga Srbije.

Za titulu šampiona države boriće se sedam timova, a osim pomenutih ekipa, koje će se kroz razigravanje kvalifikovati za jedno preostalo mesto u plej-ofu, takmičiće se još Crvena zvezda, Partizan i Mega.

KLS
foto: KLS/Ivica Veselinov

Crvena zvezda u polufinalu plej-ofa čeka pobednika razigravanja, dok drugi polufinalni par čine Partizan i Mega. Sve utakmice u razigravanju i plej-ofu igraju se na dve dobijene utakmice.

Održana je konferencija za medije, a prisutnima se prvo obratio direktor takmičenja Aleksandar Grujin.

- Izuzetno smo zadovoljni prvim delom takmičenja, gde smo videli dosta dobrih ekipa i talentovanih igrača, kao i mladih, perspektivnih trenera koji će biti nosioci velikih ekipa. Pred nama je da se dobro pripremimo za plej-of. Da iskoristimo sve benefinte koje je Liga obezbedila. Moram da kažem da je pomoć države bila neizostavan faktor tokom ove sezone i da su klubovi to maksimalno iskoristili. Vodili smo računa o kalendaru koliko smo mogli da izađemo u suspret selektoru Pešiću. Polufinalna serija će početi odmah nakon završetka finalne serije u ABA ligi. Svi kubovima želimo puno sreće u plej-ofu, igračima puno zdravlja - rekao je direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin, a potom prokomentarisao sistem takmičenja:

- On je bio iznuđen zbog želje da naši klubovi budu u prilici da osvoje ABA ligu i time obezbede mesto u Evroligi, ali i da ostali klubovi kroz ABA 2 ligu osiguraju Srbiji šestog učesnika u regionalnom takmičenju. Trudili smo se da nađemo najbolji model koji bi našim klubovima dao prostor da se dobro pripreme i ostvare najbolje moguće rezultate. Takođe, vodili smo računa i o reprezentaciji koja će učestvovati na Olimpijskim igrama. Ovakav sistem takmičenja je samo za ovu sezonu, a duboko verujem da ćemo od sezone 2025/2026. imati profesionalnu košarkašku ligu Srbije - istakao je Grujin.

Posle dve godine pauze u Superligi Srbije ponovo će igrati i Partizan.

KLS
foto: KLS/Ivica Veselinov

- Sistem takmičenja je napravljen na taj način da se vodilo računa o svemu. Nije lako napraviti tačne datume, jer prilično je komplikovano. U ovom trenurku mnogo je teško razmišljati o Superligi Srije dok igramo ABA ligu. Sama činjenica da ćemo igrati polufinale dovodi do toga da se uvek radi o istoj stvari, motivaciji za ono što je ispred tebe. Nadam se da ćemo uspeti da motivišemo igrače - rekao je Željko Obradović.

Prisutnima se obratio i trener Crvene zvezde Janis Sferopulos.

janis Sferopulos
foto: KLS/Ivica Veselinov

- Za mene lično, kao stranca, čast je da budem deo srpske lige. Odrastali smo i stasavali uz srpsku košarku i košarku u bivšoj Jugoslaviji i zato mi je velika čast što ću biti deo nje. Ovo je moja prva sezona u Srbiji i mogu da kažem da je takmičenje sjajno. Ono što sam video i u Kupu Radivoja Koraća i u ABA ligi i ABA 2 ligi, je da su svi timovi jaki, igrači znaju kako da igraju, a treneri su veoma organizovani na terenu. Liga će biti veoma takmičarska, želim sreću svima i neka najbolji pobedi- rekao je Sferopulos.

Govorio je i strateg Mege Marko Barać.

- Davno smo počeli sa pripremama, još krajem jula. Okupili smo se i selektirali ekipu koja je u stanju da igra dobru košarku. Očekujemo da ćemo, kako se sezona bliži kraju, da budemo još bolji. Imamo najveće moguće poštovanje prema domaćem takmičenju. Želimo da kroz njega promovišemo što više mladih igrača, kao što smo to uradili i prošle sezone, a od čega je benefite imala i juniorska reperezentacija Srbije, a kasnije i naš klub. Odgledao sam mnogo utakmica KLS, zadovoljan sam nivom i kvalitetom košarke, a najviše sam gledao OKK Beograd koje je uspeo da promoviše nekoliko dobrih igrača - rekao je Barać.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track