INTERVJU KOJI ĆE ZAPALITI EVROLIGU! Etore Mesina ŽESTOKO OPLEO: Govorio o Mirotiću, Nejpiru, problemima... "Napravili smo GREŠKU"
Foto: Marco Brondi / imago sportfotodienst / Profimedia

svašta je rekao

INTERVJU KOJI ĆE ZAPALITI EVROLIGU! Etore Mesina ŽESTOKO OPLEO: Govorio o Mirotiću, Nejpiru, problemima... "Napravili smo GREŠKU"

Košarka -

Olimpija iz Milana se žestoko muči ove sezone, Evroligu je završila na 12. mestu, dok je u Seriji A zahvaljujući nizu pobeda u samoj završnici ligaškog dela uspela da dođe do drugog mesta pred plej-of. Šta je bio problem i zbog čega stvari nisu funkcionisale? Etore Mesina spominjao je Nikolu Mirotića i Šabaza Nejpira...

Kao jedan od glavnih problema istakao je poziciju plejmejkera i probleme u organizaciji sa Kevinom Pengosom, Maodom Loom, Nejpirom i Naz Mitro-Longom. "Nismo odradili dobro stvari posle odlaska Malkolma Dilejnija i Serhija Rodrigeza. Nismo imali isti nivo na toj poziciji. Međutim, moram da se zapitam šta bi bilo da smo imali zdravog Bilija Berona ove sezone", rekao je Mesina za italijansku "Republiku."

Etore Mesina
foto: Starsport

Spomenuo je Mirotića koji je bio na pragu dolaska u Partizan, ali je na kraju "promenio kurs" i otišao u Milano. "U nekim sezonama sve odradite kako treba, u drugim napravite grešku na tržištu. Osim par klubova, drugima je teško da zadrže najvažnije igrače na duži period. Napravili smo grešku sa plejmejkerom i tu smo se zaglavili. Neću da se krijem, ali nije bilo lako integrisati superstara kao što je Mirotić u ovaj tim. Imali smo neke probleme, koje smo uspeli da 'ispeglamo' u mnogim momentima. Nadam se da se neće ponoviti u završnici sezone."

Potvrdio je da se dobro oseća u klubu i da uživa u radu. Nada se tituli u Italiji. "Ima više timova koji se bore za titulu, za razliku od prošle sezone gde smo Virtus i mi bili korak ispred svih. Biće velika borba, možda više mečeva bude u serijama na pet mečeva. Prošle sezone nismo znali šta možemo da dobijemo od Điđija Datomea u plej-ofu. Sada moramo da razumemo kondiciju i stanje Mirotića", zaključio je Mesina.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

04:25

Nikola Mirotić posle pobede nad Zvezdom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track