NESTVARNA KOŠARKA U EVROLIGI! Goreće u Berlinu! Grci, Turci, Real, Janakopulos - kombinacija koja garantuje SPEKTAKL!
Foto: euroleague.net

BIĆE ZANIMLJIVO

NESTVARNA KOŠARKA U EVROLIGI! Goreće u Berlinu! Grci, Turci, Real, Janakopulos - kombinacija koja garantuje SPEKTAKL!

Košarka -

Kakvu košarku smo gledali u četvrtfinalu Evrolige! Neverovatno! Sve ono najbolje što Evropa može da ponudi imali smo prilike da vidimo. Tri majstorice, preokreti, spektakularna košarka i istorijske pobede gostujućih timova u petim utakmicama. Na kraju na završnom turniru gledaćemo Real Madrid, Olimpijakos,Panatinaikos i Fenerbahče.

Majkl Džejms, Monako, Fenerbahče, Evroliga
foto: SeskimPhoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Reklo bi se da ne može bolje. Što je još važnije u Berlinu ćemo od 24. do 26. maja gledati trojicu Srba. Olimpijakos je nakon preokreta savladao Barselonu u gostima, a u klubu iz Pireja jako dobre partije imali su Nikola Milutinov i Filip Petrušev. Prvi je zabeležio deset poena i isto toliko skokova pogotovo u poslednjoj četvrtini što je bilo ključno za pobedu u "Blaugrani". Petrušev je imao pet poena i tri skoka, ali je njegov doprinos u ovoj seriji bio veoma važan.

Slično kao atinski crveno-beli i Fenerbahče je pobedio Monako u Kneževini i na taj način sebi izvadio kartu za glavni grad Nemačke. Marko Gudurić je igrao sjajno i imao je dve jako bitne trojke od kojih je jedna bila za TV špice kada je sa glave u poslednjoj sekundi pogodio sa osam metara.

Makabi, Panatinaikos, Evroliga
foto: Screenshot

Bilo kako bilo u Nemačkoj nas očekuje tri dana fenomenalne košarke. U polufinalu se sastaju Real Madrid i Olimpijakos i Panatinaikos i Fenerbahče. Mnogi istinski ljubitelji košarke priželjkuju grčko finale i duel atinskih zelenih i crveno-belih za titulu. Ne treba trošiti reči koliko samo prisustvo navijača dva tima stvara zapaljivu atmosferu, a nema sumnje da će Grci preplaviti ulice Berlina. Biće veoma zanimljivo videti i Dimitrisa Janakopulosa čije reakcije uvek privlače posebnu pažnju.

Real, Baskonija, Evroliga
foto: Screenshot

Da stvar dodatno dobije na težini tu je i Fener koji gde god da igra ima sjajnu podršku svojih navijača, a kako se turnir igra u Nemačkoj gde ima veliki broj turskih državljana sigurno neće propustiti priliku da podrže svoj tim. Treba se osvrnuti i na činjenicu da su grčko-turski dueli uvek zanimljivi i puni varnica, pa nas u "Mercedes-Benz Areni" očekuje spektakl.

Posle četvrtfinalnih utakmica već su se pojavile i kvote za potencijalnog osvajača najelitnijeg evropskog takmičenja u košarci. Očekivano najveće šanse ima Real Madrid na koga kvota iznosi 2,20. Na drugom mestu je Panatinaikos sa kvotom 3,50, nešto manje šanse daju se Fenerbahčeu 5,50, a za neke možda neočekivano po kladionicama najveća kvota je na Olimpijakos 6.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track